Jonavoje, sporto klube, jauna moteris (gim. 1988 m.) peiliu buvo sužalota ketvirtadienį, apie 15.20 val. Du užpuolikai pabėgo. Bet nepraėjus nė pusvalandžiui abu (gimę 2000 m. ir 2001 m.) buvo surasti ir sulaikyti.

Teismo nutartyje pažymima, kad ikiteisminis tyrimas byloje yra tik pradinėje stadijoje, dar nėra atlikti visi būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai, todėl prokuroro nurodytos aplinkybės duoda pakankamą pagrindą manyti, kad būdamas nesuimtas įtariamasis L. B. gali bandyti paveikti nukentėjusiąją ar liudytojus, tokiu būdu gali trukdyti procesui, rašoma teismo pranešime žiniasklaidai.

Teismas nustatė, kad įtariamasis L. B. praeityje neteistas, tačiau būdamas jauno amžiaus šiuo metu yra įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu, o teisme jo atžvilgiu nagrinėjama baudžiamoji byla dėl turtinio apysunkio nusikaltimo padarymo, todėl tai neigiamai charakterizuoja L. B. Be kita ko, pranešime apie įtarimą nurodytos nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės rodo itin didelį įtariamojo asmenybės pavojingumą, keliantį realią grėsmę kitų asmenų gyvybei ir sveikatai.

Įtariamajam kardomoji priemonė (suėmimas) paskirta, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis nėra galimybės užtikrinti įtariamojo L. B. dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą bei sulaikyti jį nuo naujų nusikalstamų veikų darymo.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.