Apeliacinis teismas informuoja, kad J. Bukelis pirmuosius penkerius metus turės praleisti kalėjime, likusius – pataisos namuose. Kalėjime pirmus trejus metus praleis ir T. Tankunas.

Teismo nuomone, abiejų vaikinų kaltė dėl visų jiems inkriminuotų nusikaltimų yra visiškai įrodyta, jų vaidmenys darant nusikaltimus nustatyti, o jiems paskirtos bausmės yra teisingos. Nors abu vaikinai prašė bausmes jiems švelninti, Teismas nerado argumentų tai padaryti – Teismo požiūriu, abiem jiems buvo paskirtos teisingos bausmės, atsižvelgta į visas svarbias aplinkybes, o naujų aplinkybių ar argumentų mažinti bausmes nebuvo pateikta. Teismo nuomone, civilinių ieškinių klausimai taip pat buvo išspręsti tinkamai – vyro netekusiai moteriai buvo priteista virš 41 tūkst. EUR neturtinės žalos, taip pat priteistos sumos kitiems nuo jaunuolių nukentėjusiems asmenims. Šiuos ieškinius nuteistieji turės atlyginti solidariai.

Tiesa, Teismas savo šiandien paskelbtu nuosprendžiu iš dalies pakeitė apygardos teismo nuosprendį ir ištaisė juridinę klaidą dėl veikų kvalifikacijos. Dėl to nuteistųjų teisinė padėtis ir bausmės nepasikeitė.

Teismas primena, kad J. Bukelis ir T. Tankunas nuteisti už tai, kad 2013 m. įsigijo ginklų, jais apšaudė gimnazijos langus, poros asmenų namus, apšaudydami pravažiuojantį automobilį sužeidė žmogų, apšaudė ir apgadino kitą automobilį, planavo grobti automobilius, žudyti jų savininkus, taip pat nužudė vyriškį, kuris ketino parduoti savo BMW automobilį.

J. Bukeliui už šiuos nusikaltimus paskirta kalėti 18, o T. Tankunui – 17 metų. J. Bukelis savo kaltę pripažino, o T. Tankunas – neigė, sakydamas, kad ginklus pirko ir šaudė ne jis. Tačiau byloje įrodyta, kad J. Bukelis ir T. Tankunas veikė organizuota grupe, iš anksto suplanavę nusikalstamus veiksmus, aptarę nusikaltimų darymo eigą ir vaidmenis, T. Tankunas visur dalyvavo kartu su J. Bukeliu ir pritarė jo veiksmams. Nustačius organizuotos grupės požymius, bendrininkai prilyginami nusikaltimo vykdytojui ir atsako kaip nusikaltimo vykdytojai.

Apeliaciniame skunde T. Tankunas prašė jį išteisinti arba sumažinti jam bausmę. J. Bukelis Teismo prašė sumažinti jam paskirtą bausmę nuo 18 iki 15 metų, nustatyti konkrečias sumas, kiek kuris nuteistasis turi sumokėti nukentėjusiajai, kurios vyras buvo nužudytas. Kitų nuteistųjų šioje byloje atžvilgiu nuosprendis nebuvo skundžiamas.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis (bylos Nr. 1A-578-165/2015) dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.