Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai sužinojo, kad Rasų rajone romų tautybės asmenys platina narkotinę medžiagą – karfentanilį.

Surinkus pakankamai duomenų, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų laikymo ir platinimo.

Nustatyta, kad policijai gerai žinoma, anksčiau už panašaus pobūdžio veiklą teista jauna moteris (gimusi 1998 m.), neteisėtai disponuoja narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, taip pat jas platina ne tik Rasų rajone, bet ir sostinės geležinkelio stotyje, Naujininkuose, kitose sostinės vietose.

Pareigūnai nustatė ir narkotikų gabenimo bei platinimo schemą, taip pat ir žmones, kurie iš moters įsigydavo narkotikų.

Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su kolegomis iš kitų Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato struktūrinių padalinių surengė sulaikymo operaciją. Su įkalčiais sulaikyta narkotikų prekeivė ir jos klientai, narkotinių medžiagų pirkėjai (gimę 1989 m. ir 1985 m.). Jie policijai gerai žinomi, anksčiau teisti už panašius nusikaltimus.

Sulaikant įtariamuosius, vienas iš narkotikų pirkėjų, siekdamas išvengti sulaikymo, leidosi bėgti, bet buvo sulaikytas. Ką tik įsigytų narkotikų rasta jo mobiliojo ryšio telefono dėkle. Narkotikų platintoja bandė atsikratyti narkotikais – juos išbėrė ant automobilio grindų. Išbertos medžiagos buvo surinktos ir perduotos ekspertams.

Narkotikų platintojai teismas skyrė suėmimą. Kitiems sulaikytiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją