Be to, jis girtas prie vairo pagautas buvo ir tada, kai teisme vyko baudžiamosios bylos nagrinėjimas, kuriame A. Zabolotnas kaltintas avarijoje mirtinai sužalojęs žmogų.

58 metų A. Zabolotno teismas tapo rezonansiniu dėl to, kad jis dėl savo padaryto nusikaltimo sulaukė pakankamai švelnios bausmės.

Klaipėdos apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu, kad šis avarijoje mirtinai sužalojo 64 metų vaikų globos namuose vyriausiąja virėja dirbusią moterį.

Avarija įvyko 2014 metų gruodį. Moteris ėjo per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją Statybininkų prospekte. Liudininkų teigimu, A. Zabolotno vairuojamas „Audi“ automobilis prie perėjos net nestabtelėjo, nutrenkė moterį, kurios kūnas ir daiktai buvo nublokšti dar maždaug 30 metrų nuo perėjos, ir lyg niekur nieko nuvažiavo.

Kitą dieną A. Zabolotnas su gynėju pasirodė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyboje ir prisipažino, ką padarė, nurodė, kur slepia automobilį.

Jis esą labai gailėjosi savo poelgio, tikino, jog net nesuprato, kad užmušė moterį, o kai susivokė, nuvažiavo į garažą ir norėjo nusižudyti.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas šiemet vasarą A. Zabolotną pripažino kaltu, nuteisė kalėti dvejus metus, tačiau paliko laisvėje, bausmės vykdymą atidėdamas dvejiems metams. Teismas vyrui taip pat uždraudė trejus metus vairuoti.

Žuvusiosios artimieji nesutiko su tokiu teismo sprendimu ir jį apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Žuvusios moters sūnus prašė paskirti realią laisvės atėmimo bausmę, iš kaltininko išreikalauti 65 tūkst. eurų neturtinę žalą. Užmuštos moters dvi seserys ir brolis taip pat prašė priteisti po 10 tūkst. eurų neturtinės žalos. Panašius reikalavimus artimieji reiškė ir Klaipėdos miesto apylinkės teisme, tačiau sūnui buvo priteista tik 15 tūkst. eurų, o likusiems artimiesiems buvo priteista po beveik 2,9 tūkst. eurų.

Kol A. Zabolotnas ir jo užmuštos moters artimieji laukė, kada byla bus pradėta nagrinėti apeliacine tvarka, vyras įkliuvo pareigūnams ne tik todėl, kad vairavo automobilį, nors neturėjo tam teisės, bet jis dar buvo ir girtas – 1,64 promilės.

Nepaisant to, Klaipėdos apygardos teismas neseniai paskelbta savo nutartimi paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuris reiškia, jog A. Zabolotnas nuteistas kalėti dvejus metus, tačiau realiai tuos metus yra laisvėje, nes bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Pirmadienį A. Zabolotnas vėl škliuvo pareigūnams, nes vairavo automobilį, nors vairuotojo pažymėjimas yra iš jo atimtas.

Jį mieste sustabdė pareigūnai, nes turėjo informacijos, kad A. Zabolotnas vėl išriedėjo į gatves. Jam buvo surašytas protokolas už tai, kad vairavo, nors neturi tam teisės.

„Kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus specialistai atidžiai seka visą informaciją, susijusią su šiuo piliečiu, dalyvauja visose teismo posėdžiuose, nes jis su gynėju stengiasi užginčyti tai, ką užfiksavo pareigūnai“, – pabrėžė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė.

A. Zabolotnas vadovauja vienai uostamiesčio bendrovei.