Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) informuoja, kad buvusiam Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkui Artūrui Rimkui skirta 2 su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

Edmundas Tautavičius
Buvusiam Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato skyriaus viršininkui Edmundui Tautavičiui – vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Žemesnio rango pareigūnui Žilvinui Ukockiui skirta 26 000 litų bauda.
Žilvinas Ukockis

Policijos pareigūnai buvo nuteisti, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai atliko ikiteisminį tyrimą ir išaiškino bendrininkų grupės nusikalstamas veikas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą išaiškinta schema, pagal kurią tuo metu pareigas ėję policininkai apgaule gavo draudimo išmoką už tariamai pavogtą automobilį.

Šiam nusikaltimui įvykdyti buvo panaudotas Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko A. Rimkus automobilis „BMW X5“. A. Rimkus, pasitelkęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimo skyriaus viršininką E. Tautavičių ir dar du asmenis, vienas iš kurių buvo taip pat policininkas, paslėpė savo automobilį, pranešė, kad jis pavogtas, o vėliau organizavo jo išardymą ir detalių realizavimą.

E. Tautavičius taip pat nuteistas ir už tai, kad piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, žinodamas, kad jo vadovaujamame skyriuje yra atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl pavogtų automobilių „Mersedes-Benz“ (priklausiusio jo pažįstamai) ir „Audi A6“ (priklausiusio jam pačiam), tyčia neperdavė pareigūnams jam žinomos informacijos apie automobilių buvimo ir saugojimo vietą, taip pat organizavo jų išardymą, ketindamas realizuoti šių automobilių detales.

Skelbdamas nuosprendį, teismas konstatavo, kad buvę policijos pareigūnai nusikalstamas veikas padarė ne kaip privatūs asmenys, o kaip pareigas einantys valstybės tarnautojai ir tomis pareigomis pasinaudojo, darydami nusikalstamas veikas.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos apeliaciniam teismui.