Įtariama, kad marijampolietis per trejus metus nužudė ne tik savo tėvą, bet ir dvi meilės ištroškusias moteris. Inscenizuodamas nelaimingą atsitikimą, vyras, įtariama, moteris paskandindavo.

T. Viselga gyveno Marijampolės Kokolos gatvės penkiaukštyje. Kaimynams jis paliko labai gerą įspūdį.

„Iš mano pusės jis man atrodė nuostabus žmogus. Tokio kaimyno daugiau nėra nė viename iš 80 butų. Jis buvo tvarkingas, tvarkydavo aplinką, pareigingas. Kalbėjome, kad jei daugiau tokių kaimynų būtų tai gyventume ramiai ir švariai. Kai išgirdau, kad kažkas nutiko, kad sulaikytas tai pasakiau: negali būti, kažkas ne taip“, - DELFI pasakojo daugiabučio namo savininkų bendrijos Saulutė vadovas Sigitas Grimaila. Šioje bendrijoje buvo ir T. Viselgos butas.

Kaimynai džiaugėsi, kad vietoje ne itin geros reputacijos kaimynų įsikūrė jaunas ir energingas vaikinas.

„Butą jie iš varžytinių nupirko – ten buvo „kandynas“, gyveno prasigėrę žmonės, už nieką nemokėjo. O jis buvo normalus žmogus, mokėjo už butą“, - teigė S. Grimaila.

Kartą bendrijos vadovas su T. Viselga kalbėjo ir apie pastarojo tėvą.

„Jis pasakė, kad staiga mirė“, - prisiminė S. Grimaila.

Kaimynai prisiminė, kad vyrui sunkiai sekėsi rasti darbą Lietuvoje. Jis planavo išvykti dirbti į Vokietiją. Tą ne kartą buvo jau bandęs daryti, tačiau iki šiol visi mėginimai įsidarbinti svetur buvo nesėkmingi. Vyras kaimynams pasakojo, kad buvo nuolat apgaudinėjamas.

Lietuvoje vyriškis vertėsi taisydamas automobilius.

Tyčiniais nužudymais dėl savanaudiškų paskatų įtariamas T. Viselga šiuo metu suimtas dviem mėnesiams.

Įtariama, kad T. Viselgos aukomis tapo į Daniją emigravusi, bet trumpam į tėvynę grįžusi Lietuvos pilietė bei Rusijos pilietė, turėjusi laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje.

Pareigūnų akys į T. Viselgą nukrypo jau po pirmosios moters mirties – spalio 25-osios vidurdienį prie Marijampolės esančio Balsupių kaimo tvenkinyje buvo rastas 44 metų Z. B. kūnas. Apžiūrėjus jos kūną vizualiai išorinių smurto žymių nepastebėta, todėl buvo manoma, kad moteris paskendo, tačiau vėliau teismo medicinos ekspertai pateikė kitokias išvadas – moteris galėjo būti nužudyta.

Įtariama, kad T. Viselga buvo paskutinis, matęs moterį, be to, kai kurie liudytojai nurodė, jog moterį su vyriškiu siejo artimi santykiai.

Kad marijampolietis gali būti susijęs su moters mirtimi, įtarimai dar labiau sustiprėjo po poros mėnesių – gruodžio 14-osios popietę savo namuose Marijampolėje, Kauno g., buvo rasta mirusi 37 metų moteris. Jos kūnas buvo rastas vonioje – ant jo smurto žymių nesimatė, buvo manoma, kad ji paskendo besimaudydama. Netrukus taip pat buvo gauta duomenų, kad laikinai Lietuvoje leidimą gyventi turėjusi moteris galėjo būti nužudyta.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad vyras su abiem moterimis prieš mirtį palaikė labai artimus santykius – tai tik dar labiau sustiprino įtarimus, jog moterys galėjo būti nužudytos, o nelaimingi atsitikimai vandenyje tebuvo inscenizuoti.

Šaltinis pareigūnams taip pat nurodė, kad nebuvo atsitiktinė ir T. Viselgos tėvo mirtis 2011-ųjų gruodį – jis taip pat, įtariama, buvo nužudytas. T. Viselga su juo gyveno iki šio mirties. Tada jis paveldėjo butą – jo motina yra emigravusi į Vokietiją.