Senolio kelionė į komisariatą

Apie 22 val. patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą, kad neblaivus vyras apgadino kelis automobilius ir bando pasišalinti iš įvykio vietos. Atvykus paaiškėjo, kad kaltininkas yra labai girtas senyvo amžiaus vyras. Jis su tokios pat būklės kompanionu nusprendė pasivažinėti po „savo“ valdas. Senu „Volkswagen Passat“ automobiliu diedukas išvertė ir sulankstė metalinius skersinius, apgadino du kaimynų automobilius („Mercedes-Benz“ ir „Volkswagen“) ir galiausiai prisidirbo į kelnes rodydamas „valdžią“.

Sulaikytas vyras rusų kalba garsiai aiškino visiems, kad tai yra jo žemė, kad žmonės patys kalti ir nemoka statyti automobilių, nes neįmanoma išvažiuoti. Pabaigoje vyras paliko pamokslą ir pareigūnams – liepė jiems geriau važiuoti gaudyti girtuoklių, o ponas juk ne toks. Į alkoholio matuoklį vyriškis pripūtė 1,8 promilės. Jam teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu, sumokėti baudą ir atlyginti padarytą žalą.

Pasipiktinę kaimynai DELFI pasakojo, kad tai jau ne pirmas kartas, kai būdamas neblaivus vyriškis apgadina kitų turtą. Gyventojai jo neskųsdavo ir atleisdavo, bet šis kartas perpildė jų kantrybės taures.

Senolis priešinosi sodinamas į tarnybinį policijos automobilį – keikėsi, šūkavo ir galiausiai jau uždarytas į transporto priemonę daužė ją iš vidaus.

Masinės muštynės dėl nežinia ko

Praėjus vos kelioms minutėms po vidurnakčio patruliai gavo pranešimą, kad prie kavinės „Carskoje selo“, esančios Šeimyniškių g., mušasi daug vyrų. Atvykus lauke stoviniavo didelis būrys žmonių. Čia buvo išsigandusių damų, kruvinų ir gerai apskaldytų vyriškių bei liudininkų, kurie, pasirodo, nieko nematė.

Pirmiausia pareigūnai surado sužeistus asmenis – kruvinus vyrų veidus buvo būtina apžiūrėti medikams. Stipriausiai nukentėjęs vyriškis stabdė iš nosies gausiai bėgantį kraują, tikriausiai jam sulaužyta nosis. Taip pat pareigūnai rado dar tris nukentėjusiuosius. Atvykusi greitoji pagalba visus juos išvežė į ligoninę.

Tam, kad išsiaiškintų muštynių esmę, patruliams prireikė daug kantrybės ir gerų rusų kalbos žinių. Iš pradžių įvykių eigą pasakojusi moteris, pasirodo, nieko nematė. Galiausiai pavyko sužinoti, kad kova įvyko tarp trijų vyrų grupelių. Konfliktavę žmonės pasakojo, kad tas, kuris labiausiai nukentėjo, dėl visko kaltas. Jis puolė niekuo dėtą vyrą, šio draugai stojo jo ginti, o kaip iš giedro dangaus atsiradę du broliai dvyniai nusprendė „gelbėti situaciją“ – daužė kažką, nesvarbu ką.

Du vyrukai, kuriems nereikėjo medikų pagalbos, buvo nuvežti į Vilniaus miesto Pirmąjį policijos komisariatą, kad surašytų parodymus. Įvykio aplinkybes aiškinsis pareigūnai.

Ne vietoje ir ne laiku pasitaikę jaunuoliai

Apie 3 val. be atokvėpio dirbę patruliai sulaukė dar vieno pranešimo. Žmonės pranešė, kad viešbutyje „Panorama“ girdimas pagalbos šauksmas. Klausydamiesi iš ketvirtojo aukšto kambarių sklindančių garsų, pareigūnai užuodė aitrų kvapą. Kambaryje buvę asmenys nenorėjo atidaryti durų, todėl viešbučio darbuotojas įleido patrulius.

Atidarytame kambaryje pro dūmų rūką vos buvo galima įžiūrėti tris išsigandusius jaunuolius. Pareigūnai operatyviai sureagavo ir ėmėsi veiksmų, kad nebūtų sunaikinti įkalčiai. Pas vieną jaunuolį buvo rastas permatomas maišelis su, manoma, narkotine medžiaga ir plastikinis vamzdelis. Kambaryje taip pat aptikti dar du maišeliai su ta pačia narkotine medžiaga, neaiški tabletė, kitose patalpose rasta dar ir haliucinogeninių grybų.

Vos pilnametystės sulaukę Lenkijos piliečiai teigė, kad narkotikų atsivežė iš gimtosios šalies ir kad ten jų įsigijo vaistinėje. Sužinoję, kad gresia dideli nemalonumai, jaunuoliai stipriai išsigando. Visus kambaryje buvusius asmenis pareigūnai nugabeno į komisariatą, o kambarį, kuriame buvo rasta narkotikų, patikrino kriminalistai.

Kiti nakties atgarsiai

Neblaivi kompanija Naujininkuose sukėlė visas spec. tarnybas ant kojų – pasakojo, kad vieno jų 70 metų mama kelias paras neatsiliepia į skambučius, tad gali būti, kad jai sutriko sveikata. Į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, medikai ir policijos pareigūnai, jie stengėsi sužinoti kuo daugiau informacijos. Iškviesti net ugniagesiai su keltuvu, kad būtų galima patikrinti butą ketvirtame aukšte.

Pareigūnai svarstė, gal moteris tiesiog miega. Po kurio laiko tai ir pasitvirtino, jokios pagalbos pranešėjo mamai nereikėjo.

Patrulių pagalbos prireikė ir Konstitucijos pr. neblaiviam ponui Marijonui. Senolis nesiorientavo aplinkoje. Pareiškė, kad grįžti namo nenori, todėl buvo nuvežtas į nakvynės namus. Vyriškis, važiuodamas tarnybiniu automobiliu, surengė koncertą ne tik pareigūnams, bet ir kartu vykusiam DELFI žurnalistui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)