Maždaug apie pusę septynių vakaro policijai šiauliečiai pranešė, kad gyvenamame mikrorajone netoli ligoninės mato be striukės vaikštantį berniuką. Atvykę pareigūnai rado ieškomą berniuką A.M. Vaikas atvežtas į policijos komisariatą. Daugiau apie atsiradusio berniuko būklę pareigūnai neinformuoja.

Moters ir vaiko klinikos priėmimo skyriaus dvylikametis pabėgo pirmadienį prieš vidurdienį. Berniuką iš gretimo rajono čia buvo atvežusi mama. Mama leido platinti vaiko nuotrauką ir prašė gyventojų, žinančių, kur yra jos sūnus, pranešti policijai.

Medikai sako, kad vaikas turėjo būti tirtas dėl emocinio sutrikimo. Po apžiūros Priėmimo skyriuje, berniukas, lydimas mamos ir sanitaro, buvo vedamas į Psichiatrijos skyrių, kur turėjo būti paguldytas.

Kaip praneša Moters ir vaiko klinikos direktoriaus pavaduotoja Margarita Valūnienė, vaikas, eidamas koridoriumi apsisuko ir spruko. Jį vijosi sanitaras, tačiau pagauti nespėjo. Berniukas dingo už nebeeksploatuojamų senų gimdymo namų pastato. Manyta, kad jis gali slėptis ten. Iškviesti policijos pareigūnai apieškojo pastatą, tačiau nieko nerado.

Buvo pasitelkti tarnybiniai šunys, tačiau jie vaiko pėdsakais atsekė tik iki gatvės. Paieškos aplink ligoninę nutrauktos, mat gali būti, kad vaikas išvažiavo į miestą. Šiaulių gatvėmis važinėjo vaiko mama su pareigūnais ir stebėjo, gal pamatys vaiką.

Pasak medikų, per apžiūrą berniukas buvo ramus, nesiblaškė, taigi net nekilo mintis, kad gali ką nors iškrėsti. M. Valūnienė mano, kad vaikas išsigando ligoninės, stacionaro, todėl bėgo. O pasprukti pavyko, nes Priėmimo skyrius nėra griežtai rakinamas, dieną čia vaikšto ligoniai, jų artimieji, lankytojai, patys medikai, taigi įeiti į skyrių ir išeiti iš jo gali bet kas kada panorėjęs.

Praėjus maždaug 4 valandoms po to, kai vaikas pabėgo, jis dar nebuvo surastas. Pasak medikų, tokių incidentų vaikus gydančioje ligoninėje - nedaug. Per pastaruosius kelerius metus to nėra buvę. Jeigu berniuko nepavyks greitai surasti, policijai mama žadėjo duoti nuotrauką, kad vaiko ieškoti padėtų visuomenė.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)