Penktadienį vėlai vakare į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos Medininkų PKP atėjo pėsčias vyras. Jis prie išvykstančių iš Lietuvos krovininių automobilių tikrinimo vietų ėmė kabinėtis prie vairuotojų.

Vyras pakeltu tonu bendravo su pasieniečiais, nurodinėjo jiems, reiškė priekaištus dėl vaizdo fiksavimo punkte, grasino tai apskųsti Rusijoje, mobiliuoju telefonu fotografavo VSAT pareigūnus PKP teritorijoje, nevykdė jų reikalavimų. Pagal galiojančią tvarką fotografuoti PKP be pasieniečių leidimo draudžiama.

Išaiškėjo, jog šis vyras – 38-erių Rusijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje ir vienoje Vilniaus įmonėje dirbantis vairuotoju. Pasieniečiai jį pristatė į užkardos budėtojų dalį.

Užsienietis kalbėjo nerišliai, į kai kuriuos klausimus neatsakė. Jis be leidimo ėmė vaikščioti po tarnybines patalpas. Dėl to pasieniečiai buvo priversti uždėti rusui antrankius ir uždaryti laikino sulaikymo patalpose.

Dėl statutinio valstybės tarnautojo teisėtų nurodymų nevykdymo bei garbės ir orumo pažeminimo pasieniečiai rusui skyrė 115 eurų baudą.

Atlikus visus formalumus bei iš jo telefono pašalinus nelegaliai darytas nuotraukas, po vidurnakčio jau šeštadienį užsienietis paleistas. Jis maršrutiniu autobusu išvyko į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)