Lietuvos oro uostų Komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius Delfi teigė, kad pranešimai apie neva užminuotus Vilniaus ir Kauno oro uostų terminalus gauti į bendrąjį oro uostų skambučių centrą.

Įvertinus situaciją, priimtas sprendimas evakuoti Kauno oro uostą. Vilniaus oro uostas nėra evakuojamas, tikrinami išvykimo ir atvykimo terminalai.

„Kaune evakuota apie 100 keleivių. Jie visi šiuo metu yra prie viešbučio. Atvykusios policijos pajėgos vertina situaciją ir atlieka terminalo bei prieigų tikrinimą“, – informavo M. Zelenius.

Atnaujinta 18 val. 30 min.

M. Zelenius informavo, kad Į Vilniaus oro uostą atvykę policijos pareigūnai grėsmės nenustatė. Operacijos ir toliau vykdomos įprasta tvarka.

Įtakos skrydžiams Vilniaus oro uoste incidentas neturėjo.

Papildyta:

Į Kauno oro uotą atvykę policijos pareigūnai, įvertinę situaciją, patikrinę terminalus ir prieigas, priėmė sprendimą pavojų atšaukti. Operacijos toliau vykdomos įprasta tvarka, keleiviai grąžinami į terminalą. Incidentas įtakos skrydžiams neturės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)