Socialiniame tinkle „Facebook“ Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pasidalino žinia, kad šiandien (penktadienį) ugniagesiai gelbėtojai sulaikė padegėją.

„Šįryt ugniagesiams gelbėtojams teko pabūti ir policininkų kailyje – tramdyti padegėją,“ – sakė Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos viršininkas Giedrius Ruočkus.

6.30 val. buvo gautas pranešimas, kad Arsenalo g. 1 dega reklaminis stendas. Jį užgesino atskubėję šios komandos ugniagesiai gelbėtojai.

„Netrukus buvo gautas dar vienas pranešimas, kad Katedros aikštėje liepsnoja reklaminė palapinė. Ugniagesiams atvykus į aikštę, palapinę jau buvo užgesinęs apsaugos darbuotojas. O šalia jos buvo agresyvus ir neadekvatus pilietis, kuris, pasak liudininkų, ir padegė reklaminius stendus. Jis plūdosi ir kibo prie ugniagesių gelbėtojų, tad jiems neliko nieko kito, kaip sulaikyti vyrą ir laukti policijos,“ – sakė G. Ruočkus. Atvykę policijos pareigūnai padegėją išsivežė į policijos komisariatą.

Kaip informavo policija, buvo sulaikytas 1990 metasi gimęs vyras, jis buvo pristatytas į areštinę. Įtariamasis, anot pareigūnų, padegė Lietuvos nacionalinio muziejaus plakatus ir prekybininkų palapinę. Dėl padegimo jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Teigiama, kad 10.50 val. policijos komisariato patalpose, apžiūros metu, pas sulaikytąjį piniginėje buvo rastas įtartinas maišelis. Pirminiais duomenimis, aptiktas polietileninis maišelis su baltos spalvos biria medžiaga, kaip įtariama narkotikais.

Dėl šio radinio vyras užsidirbo dar vieną ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)