Pirminiais duomenimis, 10.16 val. buvo gautas pranešimas, kad Levo Karsavino mokyklos koridoriuje buvo pastebėti 3 buteliai su neaiškia medžiaga, pranešėjas teigė, jog talpos su galimai chemine medžiaga.

Teigiama, kad butelius žmogus rado išgirdęs įtartiną garsą, galimai sprogimo.

Į įvykio vietą išskubėjo ugniagesiai ir policijos pareigūnai.

Radus talpas su įtartina medžiaga 10.35 val. buvo įvestas planas „Skydas“. Dalis mokinių iš pastato buvo evakuoti.

11.55 val. planas „Skydas“ buvo nutrauktas. Pareigūnai dirba įvykio vietoje.

Paaiškėjo galima versija

Policija pranešė, kad Vilniaus Levo Karsavino mokyklos laiptinėje, buvo aptiktos 3 plastikinės talpos su neaiškios kilmės biria medžiaga. Viena jų sprogo. Nukentėjusiųjų ar apgadinto turto nėra. Mokykla jokių grasinimų šiandien nebuvo gavusi.

Pirminė versija – norima buvo atšaukti šiandien mokykloje turėjusią vykti ketvirtokų įskaitą – žinių patikrinimą.

Pirminės apžiūros metu nustatyta, kad tai – savadarbis „sprogmuo“, plastikiniame butelyje sumaišyta buitinė chemija su folijos ritinėliu viduje. Pakračius butelį, įvyksta cheminė reakcija.

Galimą įtariamąjį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros, šiuo metu jis ieškomas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas), 22 str. 1 d. (pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką), 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)