Policija praneša, kad vasario 2 d., apie 15 val., į Alytaus apskr. VPK gavo pranešimą, kad sausio 27 d. Alytuje, įmonė elektroniniu paštu gavo užsienio partnerių suklastotos sąskaitos rekvizitus ir į nurodytą sąskaitą užsienio banke už prekes pervedė beveik 14 000 eurų.

Patikėjo sukčių pasakomis

Tą pačią dieną, apie 11 val., Vilniuje, Šeškinės g., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu ir prisistatę policijos pareigūnais bei banko darbuotojais, iš moters (gimusios 1996 m.) apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis ir iš jos banko sąskaitos pasisavino 1 000 eurų.

Taip pat į Klaipėdos m. PK kreipėsi 1988 m. gimusi moteris, kuri nurodė, kad vasario 1 d., apie 11.42 val., būnant namuose Taikos pr., Klaipėdoje, pareiškėjai paskambinę nepažįstami, policijos pareigūnais prisistatę asmenys, nurodė, kad moters vardu buvo bandyta paimti kreditą ir apgaulės būdu išviliojo el. bankininkystės prisijungimo kodus.

Po to pareiškėja pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos buvo pasisavinti 638 eurai.

Dėl minimų įvykių buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją