Antradienį VSAT Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Lazdijai–Akmeniai ties Tarnaukos kaimu Lazdijų r. patikrinti sustabdė Lietuvoje registruotą maršrutinį autobusą, važiuojnatį maršrutu Ryga–Varšuva.

Pasieniečiams abejonių kilo dėl Prancūzijos piliečiu prisistačiusio vyro ir jo pateikto Prancūzijos piliečio paso. Užsieniečio veido bruožai mažai buvo panašūs į žmogų, pavaizduotą dokumento nuotraukoje. Dėl to Kalvarijos pasieniečiai ėmėsi papildomų patikros veiksmų.

Į Varšuvą vykstantis keleivis buvo nuvežtas į šalia esančią Kalvarijos pasienio užkardą detaliai patikrai. Čia ir paaiškėjo, kad svetimu dokumentu mėgino pasinaudoti 34-erių Kamerūno pilietis.

VSAT pareigūnai jį sulaikė.

Dėl dokumentų pagrobimo ir jo panaudojimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už šį nusikaltimą baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

Dėl kardomosios priemonės skyrimo Kamerūno piliečiui šiomis dienomis prokuroras kreipsis į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją