Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl birželio 8 d. Lavoriškėse sulaikytos cigarečių kontrabandos. Tądien, apie 1 val. nakties iš Baltarusijos įvažiavo krovininis vilkikas „Iveco“, vairuojamas Baltarusijos piliečio. Pastarasis muitinės pareigūnams deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis 20 tonų stogo dangos. Tačiau krovinį vizualiai patikrinusiems muitininkams kilo įtarimų, jog vežamomis prekėmis gali būti maskuojama kontrabanda.

Patikrinus „Iveco“ rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad paletės su stogo danga tebuvo sukrautos puspriekabės gale. Likusi mašinos dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „Queen Menthol“.

Dėl sudėtingų krovos darbų kol kas nėra žinomas tikslus šių nelegalių rūkalų skaičius, bet pareigūnų vertinimu puspriekabėje turėtų būti apie 1000 dėžių (500 tūkst. pakelių) cigarečių. Tokio kiekio vertė su mokesčiais siektų apie 2 mln. eurų.

Krovininis vilkikas ir cigaretės buvo sulaikyti, pareigūnai taip pat sulaikė ir mašiną vairavusį Baltarusijos pilietį. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją