Kaimo sankryžoje

Bendrajame pagalbos centre apie 15 val. gautas pranešimas, kad Pelėdnagių seniūnijos Pelėdnagių kaime, V. Koncevičiaus ir Pašilių gatvių sankryžoje, susidūrė du lengvieji automobiliai, galimai yra nukentėjusių žmonių, iš vieno automobilio rūksta dūmai.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Pramonės ugniagesių komanda, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Atskubėjo gelbėtojai

Pirmieji į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, o jiems atvykus paaiškėjo, kad sankryžoje susidūrė automobiliai „Peugeot“ ir BMW.

Prispaustų žmonių nebuvo, ant važiuojamosios kelio dalies buvo išsilieję aušinimo skysčio. Ugniagesiai skysčius surinko ir nuvalė važiuojamąją kelio dalį, atjungė automobilių akumuliatorius, kad nekiltų gaisras.

Padėjo prašalaičiai

Į įvykio vietą atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad susidūrus automobiliams pirmoji sustojo iš paskos savo automobiliu važiavusi jauna pašilietė, ji suskubo prie suknežintame automobilyje buvusio vaiko.

Laimė, nei vaikas, nei automobilį vairavusi vidutinio amžiaus moteris stipriau nenukentėjo. Liudininkė padėjo jiems išlipti iš automobilio.

Padavė šalmą

Dar iki atvykstant medikams Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Mindaugas Sebeckis ėmė kalbinti 2012 metais gimusį berniuką. Nors šis neatrodė sužeistas, bet dėl patirto streso verkė.

„Viename automobilyje važiavę du jaunuoliai nesusižalojo, kitame automobilyje važiavusi moteris nusibrozdino ranką, o viduje buvęs maždaug 11-12 metų berniukas buvo šoko būsenos.

Vaikas verkė ir drebėjo, – sakė tuomet įvykio vietoje buvęs M. Sebeckis.“

Jis nuvedė berniuką į pavėsį ir pasodino ant savo šalmo prie tvoros.

„Vaikas skundėsi galvos skausmu, greičiausiai per susidūrimą jis atsitrenkė į mašinos konstrukcijas. Bendraudamas su mama, jis verkė ir šaukė, tačiau būdamas su manimi aprimo. Mat vaikai visada geriau girdi ir klauso svetimų žmonių. Juos turi sudominti, kad jie nukreiptų savo dėmesį nuo įvykusios nelaimės. Žodžiai ir dėmesys gydo. Jau būdamas greitosios pagalbos automobilyje man ir medikams berniukas aiškiai pasakė savo vardą ir pavardę, telefono numerį,“ – pasakojo pamainos vadas.

Medikai išvežė berniuką į ligoninę.

Rimčiau nenukentėjo

Gydymo įstaigoje konstatuota, kad berniukas rimčiau nenukentėjo. Pirminiais policijos duomenimis, avarija įvyko, kai moters vairuojamas „Peugeot“, važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio BMW.

BMW važiavo jaunas vairuotojas ir jo draugas. Smūgis kliuvo į keleivio pusės dureles.

Jaunas vyras pasakojo, kad dar spėjo sureaguoti ir patraukti ranką nuo durų, kitaip pasekmės galėjo būti daug skaudesnės…

Įvykio aplinkybes aiškinasi Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.