25 metų lietuviui Karoliui Neverdauskui pateikti kaltinimai įvežus A klasės kvaišalus, rašo eadt.co.uk.

K. Neverdauskas stojo prieš Kolčesterio magistratų teismą, kur pareiškė savo kaltės nepripažįstantis. Jis buvo paliktas areštinėje, kur lauks vasario mėnesį numatyto teismo posėdžio Čelmsfordo karūnos teisme.

Pasienio pajėgų direktoriaus pavaduotoja Harviče Charlotte Mann sakė: „Konfiskuodami šiuos narkotikus, kurių vertė gali siekti 7,5 mln. svarų, pasienio pajėgų pareigūnai užtikrino, kad didžiulis kiekis pavojingų A klasės kvaišalų nepasieks Didžiosios Britanijos gatvių, ir svariai pakirto šia kontrabanda užsiimančių nusikaltėlių pelną“.

„Dirbdami su savo kolegomis iš Nacionalinės nusikaltimų agentūros esame pasiryžę padaryti viską, kas įmanoma, kad sustabdytume narkotikų kontrabandininkus. Asmenims, nuteistiems dėl kvaišalų importavimo, gresia ilgos laisvės atėmimo bausmės“.

Sekmadienį konfiskavus heroiną, tolesnis tyrimas buvo perduotas Nacionalinei nusikaltimų agentūrai.

Didžiosios Britanijos pasienio pajėgos yra priešakinė šalies apsaugos linija ir atlieka esminį vaidmenį sulaikant nelegalius imigrantus, užkertant kelią rimtiems ir organizuotiems nusikaltimams bei saugant valstybę nuo terorizmo grėsmės.