Savo techniką rado traktoriaus savininkas - ūkininkas V. Š. Vyriškis sako, kad traktorių su prikabintu baku vandeniui davęs kaimynui. 30-mečio kaimyno paprašė, kad šis nuvažiuotų į mišką prie griovio ir į baką pripumpuotų vandens.

Šiam darbui reikėjo maždaug pusvalandžio. Kai talkininkas su vandeniu nepasirodė ir po poros valandų, ūkininkas sunerimo. Išvažiavęs ieškoti dingusios mašinos ir žmogaus, netrukus nustėro - traktorių rado griovyje, šalia ratais į viršų gulėjo priekaba. Talkininko niekur nesimatė, neatsiliepė jis ir telefonu. Ūkininkas išsigando, kad traktoriui nuvažiavus į giloką griovį, talkininkas nuskendo.

Tuoj pat buvo sukviestos visos operatyviosios tarnybos. Gelbėtojai įvertino, kad su turima technika traktoriaus neištrauks, tačiau maždaug metro gylio griovį apieškojo. Kūno nerasta, įtarta, kad žmogus gali būti prispaustas po priekabos cisterna.

Po kelių valandų ištraukus traktorių ir priekabą, kūno paieškos darbai pratęsti. Vandenyje žmogaus nerasta. Tačiau nebuvo jo ir namie.

Vandens parvežti paprašęs ūkininkas tik pirmadienio rytą atsikvėpė lengviau - pražuvėlis rytą atėjo į darbą.

Policija vyriškio dar neapklausė, taigi, avarijos aplinkybės nežinomos. Kaip svarstė įvykio vietoje dirbę gelbėtojai, gali būti, kad traktorių vairavęs vyras, atvažiavęs vandens, techniką pastatė per arti griovio krašto. Ko gero, pradėjus pilti vandenį į cisterną, ši pasviro, virto į griovį, kartu nusitempdama ir traktorių. Pamatęs, kas nutiko, vyriškis, matyt, išsigando ir pasislėpė. Atitokęs rytą atėjo į darbą.

Ar bus pradėtas tyrimas, pareigūnai kol kas nekomentuoja. Nėra žinių, kad traktorininkas būtų važiavęs girtas. Ūkininkas sako, kad leidimą vairuoti traktorių turintį kaimyną vandens išleido blaivų.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)