Praėjusių metų balandžio pabaigoje Mažeikių rajono gyventojas kartu su savo sūnumi ir pažįstama moterimi, kuri Pumpurų kaime šalia negyvenamo namo esančiame tvarte laikė gyvulius, atvažiavo pasikrauti mėšlo.

Kol sūnus į traktoriaus priekabą krovė mėšlą, vyras, smalsumo vedinas, nuėjo apžiūrėti sodybos teritorijos. Kažkada joje esančiame name gyveno keturios šeimos. Išmirus namo gyventojams, sodyba buvo nebegyvenama.

Užėjęs per nerakintas namo duris, mažeikiškis pateko į virtuvę ir buvo apstulbintas – ant žemės gulėjo žmogaus griaučiai su drabužiais.

Vyras prisiminė, kad toje namo dalyje seniau gyveno žmogus, kurį visi vietiniai vadino Jurka. Nei vardo, nei pavardės vyras nežinojo. Kaip Jurka atsirado Pumpurų kaime – taip pat nežinojo, tik prisiminė, kad vyras yra sakęs, jog esąs iš vaikų namų. Šeimos jis neturėjo, buvo vienišas. Dažnai vartojo alkoholį. Po to šis vyras kažkur dingo. Mažeikiškis teigė, jog minėtą vyrą jis matė gal prieš dešimtmetį.

Kartu su mažeikiškiu buvusi moteris prisiminė, kad name gyvenęs vyras galėjo būti Jurijus Steponavičius ar Stepanovičius. Šalia namo esančiame tvarte moteris laiko gyvulius ir dažnai ten lankosi, tačiau į namą, kur gyveno Jurijus, ji niekada nėjusi.

Apžiūrėdami įvykio vietą, Mažeikių rajono pareigūnai rado asmens dokumentą Jurijaus Stefanovičiaus, gimusio 1957 m., vardu. Tokio asmens paskutinė deklaruota gyvenamoji vieta buvo Pumpurų k. esantis namas, kuriame rasti griaučiai.

Rasti palaikai galėtų būti šio vyro, bet tai gali būti ir kitas žmogus, nes asmens dokumentai rasti ne drabužiuose, o tarp šiukšlių.

Norint tai patvirtinti ar paneigti, būtina atlikti tyrimą, sulyginti rastų palaikų ir Jurijaus Stefanovičiaus giminių DNR. Tad pareigūnai ieško Jurijaus Stefanovičiaus, gimusio 1957 m. Vilniuje, artimųjų.

Jurijus Stefanovičius

Jurijus augo Vilniaus vaikų namuose, 1961 m. buvo perkeltas į Vilniaus 12-uosius vaikų namus, vėliau - į Pabradės vaikų internatą.

Apie šio asmens biologinę šeimą žinoma, kad motina yra Irena Stefonovič, gimusi 1933 m., o tėvas - Vladimiras. Taip pat žinoma, kad jis buvo motinos trečias vaikas. Pats asmuo šeimos nesukūrė.

Tyrimą atliekantys pareigūnai kviečia atsiliepti visus, kurie atpažįsta nuotraukoje esantį asmenį ir turi apie jį informacijos, ypač jo giminaičius. Skambinkite vyresniajai tyrėjai Aušrai Piekienei telefonais (8 700) 61756 ir (8-664) 56428 arba parašykite elektroniniu paštu ausra.piekiene@policija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją