Policijos pareigūnai informuoja, kad lapkričio 25 d. Elektrėnų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai, užtikrindami eismo saugumą ir vykdydami greičio kontrolę kelyje A1, kur leistinas greitis 110 km/h, fiksavo automobilio „Fiat Ducato“ greitį, siekusį 160 km/h greitį.

Sustabdžius minėtą transporto priemonę ir 24 metų kauniečiui vairuotojui surašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, pastarasis prašė to nedaryti, siūlė susitarti, nors ir buvo įspėtas dėl atsakomybės už bandymą papirkti pareigūnus. Vyras į perspėjimus nereagavo ir, siekdamas išvengti atsakomybės, numatytos Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 5 d., kartu su važtaraščiu pareigūnams padavė 150 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.).

Tos pačios dienos vakarą Elektrėnų policijos patruliai pastebėjo akivaizdžiai girtą dviratį besivedantį, kaip vėliau nustatyta, 1975 m. gimusį Pastrėvio sen. gyventoją. Pastarasis buvo toks girtas, kad ne tik negalėjo dviračiu važiuoti, bet ir, pareigūnams pareikalavus, vos apsirengė šviesą atspindinčią liemenę. Jam nustatytas 3 prom. girtumas, surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 str. 1 d.

Lapkričio 26 d. Elektrėnų policijos patruliai, patruliuodami Vievyje, patikrinti sustabdė įtarimą sukėlusį automobilį „Honda Civic“, o vairuotojo elgesys šiuos įtarimus dar labiau sustiprino. 1995 m. gimęs Vievio sen. gyventojas, vairavęs automobilį, pareigūnams paprašius, pateikė tik civilinės atsakomybės draudimą ir transporto priemonės registracijos liudijimą. Paklaustas, ar pateiks vairuotojo pažymėjimą, atsakė, jog jis greičiausiai guli po sėdyne. Vairuotojas visą laiką buvo sutrikęs, keistai elgėsi, todėl kilo dar didesnis įtarimas, jog pastarasis gali turėti draudžiamų daiktų. Nors iš pradžių šis neigė, ką nors turintis, tačiau vėliau pripažino, kad turi amfetamino, kuris buvo rastas jo kišenėje.

Vairuotojo pažymėjimo jaunuolis taip ir nepateikė, taip pat nustatyta, jog neatlikta automobilio valstybinė techninė apžiūra. Elektrėnų policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.), administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 123 str. 1 d. ir 1241 str. 8 d.