Lietuvos kelių policijos tarnyba paskelbė, kokios prevencinės eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus rengiamos birželį. Šią savaitę pareigūnai ypatingą dėmesį skiria greičio kontrolei. Tai viena iš aktualiausių problemų šalies keliuose. Vien šiemet jau nustatyta beveik 40 tūkstančių greičio viršijimo atvejų. Ne paslaptis, kad greitis – viena iš svarbiausių priežasčių, išprovokuojančių skaudžias nelaimes.

Trečiadienį greičio mėgėjus gaudę pareigūnai praneša, kad vos pradėję fiksuoti greitį, po kelių minučių pareigūnai sustabdė pirmą pažeidėją – 33-ejų moterį. Greičio matuoklis užfiksavo 102 kilometrų per valandą greitį. Vairuotoja ne iš karto pastebėjo ją stabdantį policijos pareigūną. Kai smarkiai spustelėjo stabdžio pedalą, iš po ratų ėmė rūkti dūmų kamuoliai. Moteris apgailestavo dėl pažeidimo, teigė greitį viršijusi, nes užsisvajojo. Pareigūnai surašė protokolą ir skyrė vairuotojai 14 eurų baudą.

Vėliau policininkams įkliuvo dar keli greičio mėgėjai. 89 kilometrų per valandą greičiu važiavęs trisdešimtmetis užsiplepėjo mobiliojo ryšio telefonu. Vyras nepastebėjo, kaip greičio rodyklė pakilo iki 89 kilometrų atžymos. Gerai, kad mobiliuoju telefonu jis bendravo naudodamasis laisvų rankų įranga. Vyras turės sumokėti 5 eurų baudą. Tokia pat bauda skirta 39-erių automobilio „Volkswagen“ vairuotojui. Vyras teigė kasdien važiuojantis šiuo keliu, visada stengiasi nepažeidinėti taisyklių, bet šįkart ir jį paveikė vasaros karštis. Vyras viršijo greitį 17 kilometrų per valandą.

Pareigūnai taip pat sustabdė 54-erių moters vairuojamą automobilį su užsienietiškais numeriais. Moteris važiavo 88 kilometrų per valandą greičiu. Vairuotoja teigė pasiskolinusi brolio automobilį ir, matyt, neapsiskaičiavusi, nes automobilyje greitis rodomas myliomis. Tiesa, moteris pareigūnams įkliūva jau nebe pirmą kartą. Prieš kelis mėnesius ji jau buvo bausta dėl greičio viršijimo.

Policijos pareigūnai įspėja, kad vairuotojai būtų atidesni, nes prevencinės eismo saugumo priemonės vykdomos nuolat. Vasarą ypatingas dėmesys bus skiriamas vairuotojų blaivumui tikrinti, savaitgaliais nuolat vyks reidai. Šiomis priemonėmis siekiama, kad eisme nedalyvautų nė vienas neblaivus vairuotojas, nes tokie vairuotojai kelia didžiausią grėsmę sau ir aplinkiniams.