Toks likimas ištiko alytiškę Sandrą Struckaitę, Alytaus AVPK tyrėją.

Neblaivi sukėlė eismo įvykį

Naktį iš pirmadienio į antradienį, prieš vidurnaktį, Alytaus miesto policijos patruliai pagal iškvietimą vyko į eismo įvykį Naujosios ir Raudonkalnio gatvių sankryžoje, kur, pagal pranešimą, iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis „Škoda“ nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Audi“.

Kokia turėjo būti nuostaba pareigūnams, kai avarijos vietoje jie pamatė ir avarijos kaltininkę, savo kolegę, ilgametę Alytaus AVPK Vidaus tyrimų grupės vyriausiąją specialistę 36 metų S. Struckaitę.
Nuo moters sklido alkoholio kvapas. Vėliau jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas – 2,14 promilės.

Per avariją buvo stipriai apgadinti abu automobiliai. Nei avarijos kaltininkė S. Struckaitė, nei „Audi“ vairavusi 21 metų mergina nenukentėjo.

Prisidirbusi policininkė susirgo

Kaip DELFI informavo Alytaus AVPK atstovė spaudai Kristina Janulevičienė, dėl S. Struckaitės pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Beveik neabejojama, kad pareigūnė neteks darbo, nes toks Kelių eismo taisyklių pažeidimas, pasak policijos komisariato atstovės, yra traktuojamas kaip grubus tarnybinis darbo drausmės pažeidimas ir pareigūno vardo pažeminimas.

Tačiau tyrimas užtruks – nuo antradienio ryto neblaivi naktį avariją sukėlusi policijos pareigūnė serga.

„Mes informuoti, kad pareigūnė turi nedarbingumo pažymėjimą, todėl kol kas jos atžvilgiu negalime vykdyti jokių tarnybinio tyrimo veiksmų“, - sakė komisariato atstovė K. Janulevičienė.

Tyrė pareigūnų pažeidimus

Beveik 18 metų vidaus reikalų sistemoje išdirbusi S. Struckaitė dirbo įvairiose pareigose, ne kartą skatinta komisariato vadovybės už puikų ir nepriekaištingą darbą.

„Nuo tarnybos pradžios 1999 metais pareigūnė skatinta keturiolika kartų“, - sakė Alytaus AVPK atstovė K. Janulevičienė.

Tiesa, ilgametė pareigūnė turėjo ir nuobaudų – tris kartus yra gavusi pastabas už aplaidumą darbe. Visų nuobaudų galiojimas yra pasibaigęs.

Paskutiniu metu ilgą laiką S. Struckaitė Alytaus AVPK dirbo Vidaus tyrimų grupėje vyriausiąja tyrėja. Šis policijos komisariato padalinys kartu su Imuniteto skyriumi tiria ir užkardo pačių policijos pareigūnų korupciją, tiria galimus jų darbo drausmės pažeidimus.

Net artimiems kolegoms buvo staigmena, kai šių metų kovo mėnesį S. Struckaitė savo noru pasiprašė perkeliama į žemesnes pareigas, ir nuo balandžio 1-osios pradėjo dirbti eiline tyrėja už 50 kilometrų nuo Alytaus esančiame Lazdijų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriuje.

Nuslėpė pažeidimą?

DELFI šaltiniai Alytaus policijos komisariate tikino, kad aukštas pareigas Alytuje turėjusios vyr. tyrėjos S. Struckaitės perėjimas dirbti į atokų provincijos komisariatą gali būti susijęs su pareigūnės nuslėpta informacija apie įvykį, kuriame ji dalyvavo.

Teigiama, kad laikotarpiu prieš 2015-ųjų Kalėdas S. Struckaitė Alytuje galimai neblaivi sukėlė eismo įvykį. Tačiau esą tuomet pagal iškvietimą į įvykio vietą atvykusiems kolegoms policijos patruliams, Vidaus tyrimų grupės pareigūnei pavyko juos įtikinti, esą vairavo ne ji.

Paklausta apie tai, Alytaus AVPK atstovė K. Janulevičienė teigė, kad tokios informacijos neturinti, tačiau neslėpė, kad S. Struckaitė nuslėpė pakliuvusi į eismo įvykį ir buvusi jo kaltininke 2016-ųjų sausio 19-ąją.

„Pagal gautus duomenis iš draudimo bendrovių, pagal draudiminių įvykių deklaraciją matyti, jog S. Struckaitė 2016 metų sausio 19 dieną, vairuodama automobilį, važiuodama atbuline eiga Alytaus mieste, Naujojoje gatvėje, kliudė ir apgadino automobilį. Į įvykio vietą policijos pareigūnai nebuvo kviesti, automobilių savininkai užpildė eismo įvykio deklaraciją, kur buvo pripažinta, kad avarijos kaltininkė yra policijos pareigūnė. Pagal galiojančią tvarką, S. Struckaitė privalėjo informuoti savo tiesioginį vadovą, Alytaus AVPK viršininką Č. Mulmą apie incidentą, bet to nepadarė. Šis įvykis taip pat tiriamas“, - sakė K. Janulevičienė.