Ankstų šeštadienio rytą, apie 8 val., pareigūnai išsirikiavo T. Narbuto gatvėje. Pradėję darbą policininkai tokių rezultatų nesitikėjo – per pusantros valandos šioje vietoje buvo nustatyti net 9 neblaivūs vairuotojai.

Anot pareigūnų, daugiausiai ryte pripūtė „Opel“ vairuotojas, jam buvo nustatytas 1,88 prom. girtumas. Kiti pažeidėjai išvengė baudžiamosios atsakomybės, tačiau bus baudžiami administracine tvarka.

Taip pat į reidą papuolė ir neblaivus (0,53 prom.) „Mercedes Benz“ vairavęs vyras, jis pasirodo, kad važiavo su savo meiluže. Ir vairuotojas, ir keleivė vengė žurnalistų dėmesio, pasakojo, jog jų antros pusės nežino, kad jie yra neištikimi.

Dar vienas pareigūnų dėmesio sulaukęs vyras teisinosi, kad su mylimąja susipyko ir dėl to prisigėrė.

T. Narbuto gatvėje pareigūnai dar nubaudė 2 be saugos diržų važiavusius vairuotojus ir 3 be vairuotojo pažymėjimo.

Rytą pradėjo su šampanu

Po pietų pareigūnai išsirikiavo keliose sostinės vietose, tačiau daugiausiai darbo buvo Justiniškių gatvėje.

Apie 14.30 val. policininkai ir VST pareigūnai nustatė bei nubaudė 3 neblaivius vairuotojus.

Prie BMW vairo sustabdytas vyriškis įpūtė 0,52 prom. alkoholio, jis pasakojo, kad gėrimus vartojo vakar.

Netrukus buvo sustabdyta „Volvo“ vairavus moteris, ji teigė, kad ryte gėrė šampano, tačiau vis tiek nusprendė vairuoti transporto priemonę. Pirmu pūtimu jai nustatytas 0,93 prom., antru – 0,75 prom. alkoholio.

Su bendradarbiu stipriuosius gėrimus degustavęs ir namo užsimanęs pilietis taip pat pateko į pareigūnų surengtą reidą. Vyrui alkoholio matuokliu pirmu kartu nustatytas 0,66 prom. neblaivumas, laikui bėgant jis tik girtėjo – antru kartu jam nustatyta 0,73 prom. girtumas.

Vairuotojas stipriai nuliūdo, kad už vairavimą neblaiviam teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu, teigė, kad jis dirba betonvežio vairuotoju.

Į pareigūnų rankas pateko ir 19-metis „Audi“ vairuotojas, jis neturėjo teisės vairuoti automobilio, už tai jam buvo įteikta „premija“ – bauda.

Baigiantis reidui įkliuvo dar 3 girti vairuotojai, du iš jų neišvengė baudžiamosios atsakomybės.

Prigėręs degtinės važiavo namo

Apie 17 val. Talino gatvėje vienas po kito įkliuvo du neblaivūs pažeidėjai: vienam nustatytas 1,53 prom., kitam – 1,28 prom. girtumas.

Grigiškėse pareigūnams įkliuvo šeštadienio rekordininkas. Iš garažo namo važiavęs vyras pasakojo, kad gėrė degtinę, o namai yra visai netoli, dėl to ir sėdo prie automobilio vairo.

„Audi“ vairavęs vyras pirmu kartu įpūtė 2,50 prom., o antru 2,2 prom. alkoholio. Už šį pasivažinėjimą jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Į reido vietą atėjusi vyriškio mylimoji buvo pasipiktinusi ir už tokį elgesį jo nepaglostė.

Antroje reido dalyje buvo nustatyti dar 3 vairuotojai, kurie važiavo neturėdami tam teisės. Taip pat „premijas“ pasiėmė ir su tamsintais automobilių stiklais važiavę asmenys.

Nubausti neblaivūs vairuotojai gailėjosi tik vieno, kad nepatikrino, kur stovi policija ir buvo nubausti.

Vilniaus Kelių policija informuoja, kad tokie reidai vyks dažnai ir ragina vairuotojus laikytis KET taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)