Apie 20 val. šeši LKPT pareigūnų ekipažai išvažiavo į Vilniaus gatves tam, kad nustatytų ir nubaustų Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikančius vairuotojus. Policininkai dirbo įvairiausiose vietose: Naujojoje Vilnioje, Mūrinėje Vokėje, Grigiškėse, Naujininkų mikrorajone, Drujos g., Ateities g. bei daugelyje kitų vietų.

Per 2 val. – 7 neblaivūs vairuotojai

Vos per porą valandų pareigūnai nustatė net septynis neblaivius vairuotojus. Baudžiamąją atsakomybę užsitraukė net keturi iš jų. Į alkoholio matuoklį jie įpūtė: 2,03 prom., 1,95 prom., 2,47 prom. bei 2,91 prom.

Kiti trys vairuotojai apsiėjo su mažesnėmis pasekmėmis. Jiems buvo nustatytas lengvas girtumas (1,35 prom., 1,15 prom. ir 1,07 prom.)

Pasirodo, kad vairuotojas, kuris į alkoholio matuoklį įpūtė 1,07 prom., automobilį vairavo dar ir neturėdamas tam teisės. Anot pareigūnų, vairuotojo pažymėjimo neturėjo ir dar vienas vairuotojas.

Vienas gėrė prieš parą, kitas – gurkšnojo visą dieną

Nuo 22 val. LKPT pareigūnai išsirikiavo Drujos bei Ateities gatvėse, kuriose taip pat netrūko pažeidėjų.

Vos tik pareigūnams pradėjus dirbti Drujos gatvėje buvo sustabdytas vaikino vairuojamas „Volvo“ automobilis. Vairuotojas prisipažino, kad alkoholio vartojo prieš parą, visgi alkotesteris parodė jam nepalankius rodmenis – 0,59 promilės. Pamatęs skaičius pažeidėjas suprato, kad savo transporto priemonę teks palikti ir namo grįžti kitu būdu.

Iškart po „Volvo“ įkliuvo raudonas BMW. Automobilį vairavęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 1,26 promilės. Maža to, iš vaikino yra atimtas vairuotojo pažymėjimas ir kaip nebūtų keista, jis teisės vairuoti neteko, nes vairavo būdamas neblaivus.

Praėjus kelioms dešimtims minučių kelių policijos dėmesio sulaukė „Lexus“ automobilio vairuotojas, jis į alkotesterį įpūtė 1,21 promilės. Vyriškis pareigūnams nemelavo bei prisipažino, kad yra išgėręs. Jis visą dieną po truputį gurkšnojo alkoholinius gėrimus, sėdo prie automobilio vairo ir netikėtai papuolė į reidą.

Prie neblaivių vyrų kompanijos prisijungė ir neblaivi moteris. „Audi“ automobilį vairavusi pilietė teigė, kad per pietus išgėrė vos du bokalus alaus, tačiau alkotesteris nurodė nei daug, nei mažai – 0,90 promilės.

Vienos baudos neužteko

Didžiausio pareigūnų nustebimo sulaukė įžūlus „Audi“ vairuotojas. Pasirodo, kad Kauno gatvėje, prieš pat policininkų akis, vairuotojas kirto dvigubą ištisinę liniją. Patikros metu paaiškėjo, jog transporto priemonę vairavęs vyras neturi vairuotojo pažymėjimo. Už tokį elgėsį vairuotojui buvo skirta 400 eurų bauda, o prie automobilio vairo sėdo jau kitas asmuo.

Pasirodo, kad pilietis nepasimokė, o ir bauda jam galimai buvo per maža. Vos už valandos vaikinas su tuo pačiu automobiliu papuolė į reidą Ateities gatvėje. Pareigūnai jį dar kartą nubaudė ir skyrė 430 eurų baudą.

Anot policininkų, vairuotojas vis prisidirba ir neturi pinigų mokėti baudoms. Vyriškis teigė, kad vėl jam reiks kreiptis į VMI tam, kad leistų pinigus sumokėti dalimis.

Taip pat LKPT ekipažas Naujininkų mikrorajone sustabdė irgi neblaivų (nustatytas 1,21 prom. girtumas) ir vairuotojo pažymėjimo neturintį vairuotoją.

Iš žvejybos į reidą

Policijos pamėgtoje Pylimo gatvėje buvo sustabdytas jauno vaikino vairuojamas BMW automobilis. Į reidą papuolęs vairuotojas iš pradžių rodė nepasitenkinimą, spyriojosi bei vengė tikrintis girtumą. Po kurio laiko susiprotėjęs vaikinas papūtė į alkotesterį, kuriame pamatė nieko gero nežadančius skaičius – 0,93 prom.

Kiek vėliau paaiškėjo, vaikinas nervinosi ne tik dėl girtumo, bet dar ir dėl to, kad neturi vairuotojo pažymėjimo. Supratęs situacijos rimtumą jis vis kartojo žodį pi**ą. Galiausiai jaunuolis nusiramino bei susitaikė su bauda ir faktu, kad numylėtasis BMW bus išgabentas į konfiskuotų automobilių stovėjimo aikštelę.

LKPT pareigūnai taip pat privertė sunerimti ir „VW Passat“ automobilio vairuotoją. Naktį be įjungtų šviesų važiavusi moteris buvo sustabdyta Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje. Į alkoholio matuoklį moteris įpūtė 1,26 promilės.

Reido metu buvo nubaustas ir nuomoto „CityBee“ automobilio vairuotojas. T. Narbuto gatvėje sustabdytas jaunuolis į alkotesterį įpūtė 1,34 promilės. Žurnalistų dėmesio sulaukęs jaunuolis buvo nepatenkintas, nenorėjo būti fotografuojamas. Anot pareigūnų, vaikinui teks ne tik atsakyti už vairavimą neblaiviam, bet ir reiks „CityBee“ įmonei susimokėti 2 tūkst. baudą. Šis vairuotojas buvo šešioliktas neblaivių vairuotojų sąraše.

Be viso to, pareigūnai nubaudė ir vienuolika asmenų, kurie automobilius vairavo neturėdami tam teisės.

Anot LKPT policininkų, sostinės vairuotojai suįžūlėjo. Toks didelis neblaivių vairuotojų skaičius reido metu galimai net nebuvo užfiksuotas iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (625)