Apie aštuntą valandą ryto Klaipėdos kelių policijos pajėgos išsirikiavo Laisvės gatvėje ir jau po pusvalandžio trys pareigūnai neblaiviems vairuotojams rašė protokolus.

Pirmas sustabdytas neblaivus vairuotojas Karolis P., gim. 1987 m., vairavęs „Hyundai Accent“ paaiškino, kad išvakarėse išgėrė 5 litrus alaus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,55 prom. alkoholio. Automobilio ekipažas atvažiavo į turgų.

Antras neblaivus vairuotojas ieškojo vietos, kur patogiau šalia turgaus palikti automobilį „VW Golf“ ir atsirėmė į policijos kordoną.

Stanislovui S., gim. 1956 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,27 prom. alkoholio. Pilietis į turgų atvažiavo su žmona ir šuneliu. Išvakarėse išgėrė „vieną pūslę septynių su puse laipsnių stiprumo alaus“. Svarstė, kad gal jeigu būtų gėręs silpnesnį alų, gal būtų neįpūtęs nelemtų skaičių.

Kitas neblaivus pilietis vairavo automobilį „VW Passat“. Giedriui P., gim. 1978 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,61 prom. alkoholio. Šalia vairuotojo sėdėjo visiškai blaiva žmona. Ant galinės sėdynės – vaikas. Išvakarėse išgėrė pusantro butelio alaus.

Dar vienas neblaivus vairuotojas važiavęs į turgų pomidorų daigų buvo sustabdytas Vandentiekio gatvėje (čia darbavosi vienas kelių policijos ekipažas). Automobilio „Audi 100“ vairuotojui Vytautui Z., gim. 1961 m.,nustatytas lengvas girtumas – 0,76 prom.

Laisvės gatvėje prieš pat turgų yra posūkis. Vienas vairuotojas pagalvojęs, kad jau tuoj pasieks tikslą – Plungės turgų, godžiai truktelėjo silpno alkoholinio gėrimo ir iš karto buvo sustabdytas policijos. Vyriškis prieš procedūrą gerokai jaudinosi, keiksnojo save, kam gėrė iš butelio pastatyto dėtuvėje prie bėgių perjungimo svirties. Jo organizme aptikta leistina norma alkoholio – 0,14 prom.

Šalia turgaus dar šešių vairuotojų organizme alkoholio norma neviršijo draudžiamos normos. Užfiksuotos promilės: 0,09 prom., 0,11 prom., du kartus po 0,13 prom., 0,18 prom. ir 0,32 prom.

Kitoje reido vietoje Žaltakalnio gatvėje, pietiniame Plungės aplinkkelyje, netrūko ir girtų vairuotojų, ir gaudynių ir kurioziškų sprendimų.

Automobilio „Nissan X – Trail“ vairuotojui Olegui P., gim. 1965 m., nustatytas lengvas girtumas – 1,06 prom. alkoholio. Žmogus išvakarėse puotavo, o ryte tai taip pasitikėjo savimi, kad net nedavė blaivai žmonai vairuoti. Dabar dėl to labai gailėjosi.

Kitas neblaivus pilietis vairavęs automobilį „VW Touran“, sakė, kad negali būti, kad jis girtas. Juk išvakarėse trise išgėrė pusę litro „šnapso“, užsigerdami alumi. To alaus nebuvo daug. Po butelį kiekvienam. Prieš tai nebuvo gėręs net dvi paras, tad neturėjo pripūsti, tačiau pripūtė. Donatui M., gim. 1973 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,81 prom. alkoholio.

Netrukus teko vaikytis net du automobilius. Pareigūnų dėmesį patraukė staiga kelyje apsisukęs ir atgal ketinęs važiuoti automobilis „Audi“. Pavyta 25-erių metų klaipėdietė Laura savo manevrą paaiškino tuo, jog yra ne vietinė ir neva pasiklydo, todėl, neva reikėjo apsisukti ir ieškoti kelio į Klaipėdą. Kai merginos organizme buvo rasta leistina norma alkoholio – 0,11 prom., ji net nepaklausus kelio į Klaipėdą, nuvažiavo teisingai, į Klaipėdą. Ta kryptimi, kuria važiavo iki apsisukimo ir gaudynių.

Vienos gaudynės buvo bevaisės. Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad Miškų gatvėje staiga apsisuko ir dulkėse dingo kažkoks mikroautobusas. Pareigūnai nėrė jį vytis. Mašina buvo atrasta privačiame kieme. Variklio antvožas šiltas, tačiau namo durų niekas neatidarė. O ir šuo nevizgino draugiškai uodegos.

Pietiniame Plungės aplinkkelyje buvo sustabdyti du automobiliai važiavę be valstybinių numerių. Automobilio BMW vairuotojas pasižymėjo didele išmone, kaip per vestuves numerius nusipiešęs su juodu flomasteriu. Jaunuolis paaiškino, kad abu tikruosius jo mašinos numerius pavogė kažkokie niekadėjai, tačiau jis jokios pažymos iš policijos apie vagystę neturėjo, tad buvo nubaustas kaip vairuojantis automobilį, be valstybinių numerių.