Paskui įtartinai manevruojantį automobilį važiavęs vyriškis įtarė, kad „Opel Zafira“ vairuotojas gali būti neblaivus ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Jo įtarimai pasitvirtino.

„Negalėjau likti abejingas. Pamačiau, kaip „Opel Zafira“ markės automobilis neišsitenka eismo juostose, važiuoja įtartinai, po visą kelią. Buvau įsitikinęs, kad jo vairuotojas neblaivus, todėl apie tai pranešiau trumpuoju pagalbos numeriu“, - pasakojo paskui neblaivų vairuotoją važiavęs alytiškis.

Jis keistai manevruojantį automobilį pamatė Jazminų gatvėje. Pranešimą gavę policijos pareigūnai įtarimų sukėlusią transporto priemonę sustabdė Likiškėlių gatvėje, priešais parduotuvę „Iki“.

„Automobilį atsivijo policijos ekipažas su švyturėliais. Mačiau, kaip automobilį vairavęs vyras sėdėjo policijos automobilyje nunarinęs galvą. Supratau, kad tikrai kažkas su juo yra ne taip. Į įvykio vietą atvažiavo ir pašaliniai žmonės. Turbūt vairuotojo artimieji “, - kalbėjo neblaivių vairuotojų prie vairo netoleruojantis vyriškis.

Kaip informavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, „Opel Zafira“ vairavusiam 56 metų vairuotojui nustatytas 2,86 promilės girtumas.

„Ketvirtadienį, 14.21 val., iš bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Jazminų gatve įtartinai važiuoja automobilis. Pranešėjas spėjo, kad jo vairuotojas gali būti neblaivus. Pareigūnams patikrinus Likiškėlių gatvėje sustabdyto vairuotojo blaivumą paaiškėjo, kad pranešėjo įtarimai pasitvirtino“, - kalbėjo K. Janulevičienė.

Pagal bendrą tvarką tokiu atveju neblaivus vairuotojas pristatomas į ligoninę kraujo paėmimui.

Neblaivus vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

„Pranešti apie girtą vairuotoją – kiekvieno pareiga“, - įsitikinęs pilietiškas alytiškis, kuriam klausimų, ką daryti pamačius po visą kelią keverzojantį automobilį, nekilo.