Apie pietus Šilutės plento ir Smiltelės gatvių sankryžoje užgesusio automobilio vairuotojui pareigūnai norėjo suteikti pagalbą. Tačiau vos priėję suprato, kad „Opel“ vairuotojas per daug gerai nusiteikęs.

Vairuotojo buvo paprašyta pasitikrinti alkoholio matuokliu. Šio ekrane užsižiebė skaičiai - 2.21 prom. alkoholio. Tai vidutinis girtumo laipsnis.

Antano istorija graudi. Paklaustas, kur gražų rytą pasigėrė vyras atsakė, kad jį mergina truputį ne taip pavadino. Jis įsižeidė. Išgėrė. Išėjo. Vairavo. Sustojo. Įkliuvo.

Kiek pasvarstęs Antanas nusprendė, kad gal jis ir nenorėjo sustoti prie kelių policijos automobilio. Bet pamatęs patrulinę policijos mašiną, didžiai susijaudino, nuraudo ir kažko užgeso variklis.

Vairuotojas naiviai galvojo, kad jo automobilis bus nuvežtas į kiemą. Juk techninė pagalba ir policija turi padėti į nemalonią situaciją patekusiam Lietuvos piliečiui. Tačiau automobilis buvo išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

1955 m. gimusio Antano laukia 2000-3000 litų bauda, taip pat vairuotojo pažymėjimo atėmimas dvejiems ar trejiems metams. Jo vairavimo stažas 37 metai. Jis turėjo visas įmanomas vairavimo kategorijas.

Bausmę galima „atsėdėti“ areštinėje praleidžiant 10 - 20 parų, tačiau vis tiek vairuotojo pažymėjimas atimamas dvejiems ar trejiems metams.