Paskambinusi moteris taip pat pranešė, kad viduje yra galimai nukentėjusių žmonių.

Pareigūnų duomenimis, tarnyboms nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad 22 metų Telšių r, Paežerės k. gyvenantis vairuotojas, „Kia Sephia“ automobilio nesuvaldė būdamas visiškai girtas. Už vairo sėdėjusiam asmeniui nustatytas sunkus – 2,54 promilės girtumas.

Laimei, ši kelionė baigėsi be rimtesnių pasekmių – vairuotojas rimtesnių sužalojimų nepatyrė, o po medikų apžiūros, kartu važiavusi Telšiuose gyvenanti 19-metė kūno sumušimus gydosi ambulatoriškai.

Eismo įvykio metu apgadintas automobilis, kuris nulėkęs į griovį apvirto krūmuose. Po šio neatsakingo poelgio, vairuotojas privalės vaikščioti pėstute, ieškoti vairuotojo arba naudotis viešojo transporto paslaugomis – jis neteks teisės vairuoti 2-3 metams. Be to, jam teks pakloti baudą, galinčią siekti iki 868 eurų. Prie viso to prisidės ir patirti nuostoliai apgadinus automobilį.

Taip pat paaiškėjo, kad eismo įvykį sukėlęs vairuotojas – ne tik neblaivus, bet ir neturintis teisės vairuoti ir jau ne kartą administracine tvarka baustas už neblaivaus pasirodymą bei alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje. Šį kartą piliečiui gresia iki 1 448 eurų galinti siekti bauda arba administracinis 20-30 parų areštas.

Alkoholis ir transporto priemonės vairas – nesuderinama sąjunga, galinti sukelti skaudžių padarinių tiek materialine prasme, tiek iškilusia grėsme žmogaus sveikatai ar gyvybei. Todėl pareigūnai dar kartą kreipiasi į vairuotojus, ragindami elgtis atsakingai ir rūpintis tiek savo, tiek kitų eismo dalyvių saugumu. Nevairuokite transporto priemonių išgėrę!