Į Klaipėdą atvažiavę vilniečiai policininkai apynaujį BMW (2016 m. laidos) apie 19.20 val. stabdė Medelyno g. Šis automobilis miesto gatvėmis lėkė didžiuliu greičiu – ten, kur leidžiama važiuoti 60 km/val., važiavo 159 km/val. Stabdomas vairuotojas nepakluso ir spruko, policininkai nusivijo. Pasak pareigūnų, BMW vairuotojas greitį dar padidino.

Persekiojami bėgliai nuvažiavo apie porą kilometrų, o Dragūnų g. BMW įsuko į kiemus, ten sustojo. Vairuotojas ir keleivis šoko iš automobilio ir spruko bėgte. Policininkai irgi puolė iš savo mašinos ir kiemais nusivijo bėglius.

Sprunkantis vairuotojas į kieme esantį vazoną kažką numetė, bet tai pamatė jį persekiojęs pareigūnas. Vėliau paaiškėjo, kad bėglys į vazoną įmetė keletą maišelių su įvairių rūšių narkotikais.

Vairuotoją policininkas pasivijo ir sulaikė. Sučiupto bėglio (gim. 1989 m.) kišenėje rasti dar du maišiukai su baltais milteliais, o piniginėje – kanapių. Paaiškėjo, kad BMW vairuotojas dar ir girtas – 1,63 prom.

O keleiviui pavyko pabėgti. LKPT pareigūnai į pagalbą pasikvietė Klaipėdos policininkus. O sėkmingai pasprukęs BMW keleivis netrukus grįžo prie vazono – ieškojo vairuotojo išmestų narkotikų. Jį pastebėjo netoliese buvę policininkai (šio bėglio išvaizda išskirtinė – tatuiruotas beveik visas kūnas). Vyras vėl spruko, jį nusivijo jungtinės LKPT ir Klaipėdos policijos pajėgos. Pasivijo ir sulaikė miške.

Abu bėgliai atsidūrė už grotų. Vairuotojui pradėti net du ikiteisminiai tyrimai – dėl narkotikų ir dėl vairavimo, kai girtumas viršija pusantros promilės.