Pareigūnams iš karto kilo įtarimas, kad "Audi" vairuotojas yra girtas, jie iškvietė uniformuotą pagalbą iš Gargždų, o patys bandė blokuoti įtariamojo mašiną.

Automobilis "Audi 100" buvo sustabdytas dar neišvažiavęs iš Dovilų.

Jo vairuotojas buvo neblaivus. Gediminui P., gim. 1953 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,30 prom. alkoholio.

Paklaustas, kaip suprasti mėlynos spalvos švyturėlio atsiradimą ant jo automobilio stogo, vairuotojas nesutrikęs išdidžiai pareiškė, kad jis dirba apsaugos darbuotoju. Saugo parduotuvę Mažajame Kaimelyje. Jo šefas, kadaise dirbęs prezidento A. Brazausko apsaugoje, jam įteikė švyturėlį, ir pasakė: "Važiuok Gediminai, neužtruk kamščiuose, juk tu apsaugos darbuotojas".

Paklausus, kodėl reikėjo važiuoti su įjungtu švyturėliu tuščiame kelyje, atsakė, kad važiavo į savo sodybą Baičiuose pašerti vištelių ir antelių. Reikėjo skubėti, nes 14 valandą turi būti darbe: "Gaudyti ir gėdinti narkomanus, graibstančius sausainius ir šokoladą".

Gediminas sakė, kad ko gero vakar jis nešventė policijos dienos, nors jeigu reikia, tebūnie, šventė jis policijos dieną, nors sugėrovai nebuvo panašūs į policininkus, - svarstė pašnekovas.

Piliečio Gedimino laukia 1000-1500 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas metams ar pusantrų. Švyturėlis bus konfiskuotas, dar pridėjus 100-200 litų baudą.

Gediminas P. žinomas Klaipėdos rajono kelių chuliganas. 2004 metais sulaikytas vairuojantis girtas. 2006 m. birželio 16 d. pagautas vairuojantis girtas. Po 9 dienų, birželio 25 d., pagautas girtas vairuojantis, be vairuotojo pažymėjimo. Tų pačių metų rugpjūčio 20 d., netoli tos vietos, kur buvo sulaikytas dabar, kelyje Šniaukštai-Baičiai-Kisinai, būdamas neblaivus padarė avariją, per kurią buvo sužeisti žmonės.

Po to žmogus aprimo. 2007 metais tris kartus baustas, bet kaip pėsčiasis.