Avarija įvyko balandžio 20 d. 19 val. 13 min. Vilniuje, Vakariniame aplinkkelyje. Automobilis „Toyota Rav4“ užvažiavo ant šlaito iš vertėsi. Per avariją nesunkiai sužalota keleivė, kuri, po medikų apžiūros ligoninėje, išleista gydytis namuose. Jos mažametė dukra nenukentėjo.

Policijos pareigūnai, be nukentėjusios moteris ir jos dukters, prie apvirtusio automobilio rado du žmones – vyrą ir moterį. Jie ne itin norėjo atvirauti kaip viskas įvyko ir bandė klaidinti policijos pareigūnus. „Su kvapu“ buvo tiek vyras, tiek moteris.

Kur šie asmenys dirba, paaiškėjo patikrinus dokumentus. Taip pat paaiškėjo, kad A. Vaičiūnaitė nė neturi vairuotojo pažymėjimo.

Į avariją atvykę policijos pareigūnai, neišgirdę konkretaus atsakymo, kas vairavo automobilį, iškvietė ekspertus, o patruliui ir muitinės darbuotojai teko vykti tikrintis girtumą. Tik tuomet Lietuvos kriminalinės policijos biuro vyr. patrulis prisipažino, kad vairuotojas – jis. Patikrinus alkoholio matuokliu, R. Nogniui nustatytas 2,03 promilės girtumas. Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas. Iki tyrimo pabaigos, pareigūnas nėra nušalintas nuo tarnybos.

O štai ką daryti su muitinės darbuotoja, jos vadovai ilgokai sprendė. Po dešimties dienų jie dar nežinojo, ar reikia tarnybinio patikrinimo, dėl to, kad leido vairuoti girtam policijos pareigūnui. Taip pat nebuvo apsispręsta, ar reikia kreiptis į Etikos komisiją dėl A. Vaičiūnaitės elgesio. Iš karto po įvykio jai teko aiškintis vadovams. Pasak Vilniaus teritorinės muitinės atstovės Gintarės Saukevičiūtės, jauna moteris rašė paaiškinimą, kad ne visai supratusi ko policijos pareigūnai avarijos vietoje klausė.

Balandžio 30 d. Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas Jonas Reklaitis DELFI pažadėjo, kad dėl A. Vaičiūnaitės elgesio kreipsis į Etikos komisiją, nors pripažino, kad uždelsė.

Policijos departamentas vadovaujasi nuostata, kad prie vairo girti įkliūvę policijos pareigūnai nebegali likti tarnyboje. Muitinės darbuotojai tokia griežta sankcija negresia.