Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus atliko jau prieš aštuonerius metus. Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis 32 metų N. B. 2004 m. rugsėjo mėn., naktį, panaudodamas fizinį smurtą ir grasinimus, į butą per prievartą atsivedė moksleivę, kuri tuo metu ėjo namo grįždama iš ekskursijos.

Pareigūnai nustatė, kad bute ji buvo išžaginta ir išprievartauta, jai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Kaltinamasis, ikiteisminio tyrimo metu supratęs, kad už padarytus nusikaltimus teks atsakyti teisme, 2005 m. pasislėpė nuo pareigūnų. Nedelsiant buvo paskelbta jo paieška, išduotas Europos arešto orderis.

Nustatyta, kad N. B. aštuonerius metus slapstėsi Didžiojoje Britanijoje, kur buvo surastas ir pristatytas į Lietuvą šių metų balandį.

Prokuroras pažymėjo, kad ikiteisminio tyrimo metu, dar 2004–2005 metais, buvo atlikti visi reikalingi tyrimo veiksmai, surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių N. B. kaltę, todėl baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu teismui perdavė praėjus savaitei po kaltinamojo sugrįžimo į Lietuvą.

Kaltinamajam N. B. paskirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas.
Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apylinkės teismas.

Už nepilnametės išžaginimą ir seksualinį išprievartavimą baudžiamasis įstatymas numato iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę.