Rugsėjo 8 d., 16.3 val., Elektrėnų sav., ties Vilūniškių kaimu, policijos ekipažas stabdė (dirbo pagal kriminalinės policijos informaciją dėl narkotinių medžiagų) automobilį „Opel Astra“, kurio vairuotojas nestojo ir padidinęs greitį nuvažiavo.

Persekiojant nestojusį automobilį Elektrėnų Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnas S. G. (gimęs 1979 m.) iš tarnybinio pistoleto „Glock 17“ iššovė du šūvius į persekiojamą automobilį (buvo peršauta kairės pusės priekinė padanga).


Sulaikytas automobilis, kurį vairavo vaikinas (gimęs 1993 m.). Apžiūros metu pas jį rastas plastikinis maišelis, kuriame buvo rudos spalvos smulkinta augalinės kilmės masė, įtariama, kad tai - narkotinė medžiaga.

Pareigūnai praneša, kad dvidešimt dvejų metų jaunuolis sulaikytas ir 48 valandoms uždarytas į areštinę, jam pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 259 str. 1 d. (Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Šis jaunuolis policijai yra gerai žinomas – per pastaruosius trejus metus ketvirtą kartą sulaikomas su narkotinėmis medžiagomis.