Anot prokuratūros, pusamžis vyras buvo nužudytas šiemet sausį. Jo kūnas su smurto žymėmis rastas Kaune, negyvenamo namo kieme. Automobilis, kuriuo žmogus važinėjo, vėliau rastas apdaužytas miške.

Dėl šio nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas.

Kriminalistai netrukus nustatė įtariamuosius – 27 metų ir 23 metų anksčiau teistus asmenis. Tyrimo duomenimis, kaltinamieji iš anksto suplanavo apiplėšti vyrą, užsiimantį prekyba naudotais daiktais. Į svetimą negyvenamą namą auką jie įviliojo pasiūlę įsigyti naudotų įrankių. Ten nuvykęs nieko neįtariantis vyras buvo užpultas ir nužudytas.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro V. Gatavecko, aukos kišenėse kaltinamieji rado vos kelis šimtus eurų, nors tikėjosi, kad jis turės daugiau pinigų. Palikę nužudytąjį nusikaltimo vietoje, jo automobiliu kaltinamieji važinėjosi po miškus, kol sudaužė, vėliau nesėkmingai bandė patekti į aukai priklausančius garažus.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą iš savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją