Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, šių metų vasario 7 dieną K. L., veikdamas kartu su M. B., kilusio buitinio konflikto metu rankomis ir kojomis stipriai sumušė trečią asmenį. Nukentėjusiajam nustatyti daugybiniai stiprūs sužalojimai, jis buvo išvežtas į ligoninę, tačiau dėl kilusių komplikacijų mirė.

Iš pradžių šis ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnį – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Nukentėjusiajam mirus, jis buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Abu kaltinamieji teisėsaugai buvo žinomi ir anksčiau. Jiems pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 d., pagal kurį tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų metų arba laisves atėmimu iki gyvos galvos.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją