Ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė, atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2015 metų vasarą kaltinamieji T. D., G. V. ir M. B., veikdami bendrininkų grupėje, pasinaudodami dviejų jaunuolių pažeidžiamumu ir sunkia materialine padėtimi, prikalbino juos vykti į užsienį vogti.

Kad nepilnametis netrukdomas galėtų išvykti iš Lietuvos, vienas kaltinamųjų – V. B., jam davė savo asmens tapatybės kortelę.

Į užsienį jaunuolius nuvežė T. D. ir G. V. Jų nurodymu nukentėjusieji vagiliavo parduotuvėse, vogė degalus iš aikštelėse stovinčių sunkvežimių. Nusikalstamas veikas jaunuoliai tęsė, kol įkliuvo vietos policijos pareigūnams.

Nepilnametis 2015 metų rugsėjo pradžioje buvo policijos sulaikytas vagystės vietoje Vokietijoje, antrąjį spalio mėnesį sulaikė Prancūzijos teisėsaugos pareigūnai.

Kauno apygardos teismas šių metų birželio 23 dieną paskelbtu nuosprendžiu visus tris teisiamuosius pripažino kaltais dėl prekybos žmonėmis bei vaiko pirkimo arba pardavimo veikiant bendrininkų grupėje ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes.

Subendrinus bausmes, T. B. skirta 7 metų 6 mėnesių, G. V. – 6 metų, M. B. 3 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Pastarasis, į bausmės laiką įskaičiavus laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, laikomas jau atlikęs bausmę.

Nuteistiesiems taip pat reikės atlyginti nukentėjusiesiems padarytą neturtinę žalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją