Trečiadienio pavakarę Purvėnų užkardos pasieniečiai užfiksavo, kad ties Papiškių kaimu Varėnos r. iš Baltarusijos pusės, nepažeidžiant sienos linijos, mėtomi ryšuliai.

Ten nuskubėjo grupė VSAT pareigūnų, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus belgų aviganė Diabola aptiko pažeidėjo pėdsakus ir sekdama jais, padėjo pasieniečiams vos už 100 metrų nuo valstybės sienos sulaikyti vyrą su nešuliais.

Jis buvo apsikarstęs dešimčia juodo polietileno plėvele apvyniotų ryšulių. O juose – 1 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai atpažino jau ne sykį su kontrabanda jiems įkliuvusį 43-ejų Šalčininkų r. Eišiškių gyventoją.

Išsiaiškinta, kad vyras, neteisėtai būdamas valstybės sienos apsaugos zonoje, pakartotinai pažeidė pasienio teisinį režimą reglamentuojančius teisės aktus. Gam gresia 6 tūkst. Eur bauda.

Baltarusiškų cigarečių nešikui įteiktas šaukimas po keliolikos dienų atvykti į Purvėnų pasienio užkardą, ten bus nagrinėjamos eišiškiečio administracinės bylos. Ten laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

Pastarąjį kartą apie belgų aviganės Diabolos sulaikytą kontrabandininką pasieniečiai pranešė rugsėjo 16 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją