Pareigūnai praneša, kad tikrino interneto svetainių ir laikraščių pažinčių skyrių skelbimus, kad merginos „pabendrautų“ su pasiturinčiais, dosniais vyrais už materialinį atlygį.

Be to, patikrintos „plaštakių“ pamėgtos vietos miesto stočių rajone. Policinės priemonės metu nustatytos visos 8 prostitucijos paslaugas siūliusios merginos skelbėsi pažinčių skyriuose.

Penkių intymias paslaugas teikusių merginų bylos bus pateiktos Vilniaus miesto apylinkės teismui, kadangi tokio pat pobūdžio teisės pažeidimą per metus jos yra padariusios jau antrą kartą – už tai joms gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Likusios merginos pareigūnams įkliuvo pirmą kartą ir remiantis administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatomis joms buvo surašyti administraciniai nurodymai sumokėti pusę sankcijoje numatytos minimalios baudos – 150 Lt.

Dvi merginos buvo pristatytos į policijos komisariatą nustačius, kad joms yra paskelbtos paieškos.

Sodų gatvėje dirbantiems pareigūnams įtarimus sukėlė mergina, pamačiusi policijos automobilį ir bandžiusi skubiai pasišalinti.

Apžiūros metu pas šią 1994 m. gimusią mergina rastas dujinis revolveris, ji pristatyta į policijos komisariatą aplinkybėms tikslinti.