Grasinimai, kas yra Alacho karių taikinys, išdėstyti labai aiškiai:

„Mes esame Alacho kariai!
Mes apsaugosime Islamo pasaulį nuo NATO bombų!
Mes sugrąžinsime jūsų bombas į Europą, į tų kiaulių, kurios padeda NATO ir lieja mūsų brolių kraują, namus.
Mūsų taikiniai – NATO kariai ir visi tie, kurie juos palaiko.
Jeigu remi NATO žudikus, esi sekantis!
Allahu Akbar! (arab. Dievas didis, red.)“.

Policijos departamento žiniomis, tokie grasinimai pateikti ne tik didžiausiam Lietuvos naujienų portalui DELFI, bet ir Šiaulių miesto bei oro uosto vadovams. Būtent Šiauliuose Baltijos šalių oro policijos misiją vykdantys NATO kariai, pasak grasinančių laiškų autorių ar autoriaus, yra taikinys.

„Grasinimų sulaukėme trečiadienį ryte. Pirmas laiškas mus pasiekė 9.43 val., antras - po minutės. Tuo pat informavome visas atitinkamas tarnybas, kurios tuo užsiima. Šiuo metu yra sustiprintos pajėgos prie oro uosto bei visoje mums priklausančioje teritorijoje. Tokį pat laišką, ir to paties siuntėjo gavo ir Šiaulių miesto meras“, - DELFI sakė Šiaulių oro uosto direktoriaus pareigas einantis Algirdas Ulčinas.

Šiaulių miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Vitalis Lebedis sako, kad meras Artūras Visockas panikuoti dėl gauto laiško nelinkęs. Tiesiog buvo perduota teisėsaugos institucijoms informacija, kad toks laiškas yra. Žmonės mieste tikrai neišvys daugiau nei įprastai policijos, ar kitų nerimą keliančių dalykų. Kaip teigė A. Visockas, reaguojama atitinkamai, tačiau be bereikalingos panikos.

Šiaulių policijos atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė informavo, kad informacija apie laiško turinį informuoti pareigūnai reagavo į situaciją rimtai.

„Apie grasinimus informuotas Lietuvos policijos departamentas. Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo tyrimą, siekdami nustatyti, iš kurios šalies serverio buvo išsiųsti šie elektroniniai laiškai. Nustačius serverio dislokacijos vietą, informacija apie šiuos grasinančius laiškus bus perduota tos šalies teisėsaugos pareigūnams“, - pranešė G. Smagriūnienė.