Gegužės 26 d. Alytaus PN, vedant nuteistuosius, atliekančius nuobaudas bausmės izoliatoriuje ir kamerų tipo patalpose, į rytinį pasivaikščiojimą, būrys nuteistųjų bandė pasiimti koridoriuje kitų nuteistųjų paliktą paketą. Nepaisydami pareigūnų įspėjimo, nuteistieji pasipriešino jėga. Siekiant išvengti sunkių pasekmių buvo panaudotos spec. priemonės, nuteistieji sugrąžinti į kameras. Grumtynių metu su nuteistaisiais pareigūnai patyrė fizinį skausmą.

Apžiūrėjus įvykio vietą, buvo rasti draudžiami daiktai – paketėlis ir dvi sulaužytos cigaretės su neaiškios kilmės medžiaga, kaip įtariama, narkotine ar psichotropine.

Gegužės 23 d. Kybartų PN rytinio patikrinimo metu vienam iš nuteistųjų iš rankų iškrito mobilaus ryšio telefonas. Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai nuteistajam nurodė atiduoti telefoną, tačiau nuteistasis nurodymų nevykdė. Pareigūnui pabandžius telefoną paimti, nuteistasis V. L. pasipriešino. Grumtynių metu pareigūnas krito ant žemės ir susižalojo veidą. Nuteistasis V. L. buvo sulaikytas ir pristatytas į laikino sulaikymo kamerą, surastas ir mobilaus ryšio telefonas.

Įvykio metu sužalotam pareigūnui Kybartų PN Sveikatos priežiūros tarnyboje buvo suteikta pirmoji medicininę pagalba. Pareigūnas nukreiptas į viešąją gydymo įstaigą sveikatos patikrinimui.

Dėl minėtų įvykių Kybartų ir Alytaus pataisos namų Vidaus tyrimų skyriuose pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Šiais metais tai jau šeštas nuteistųjų pasipriešinimo pareigūnams atvejis.

Pastarųjų dienų įvykiai rodo, kad nuteistieji bet kokiomis priemonėmis gina galimybę įsigyti ir turėti draudžiamus turėti daiktus.