Teismas informuoja, kad bylą išnagrinėjęs neviešame teismo posėdyje, nustatė, kad 2012 metų pabaigoje vieno namo laiptinėje du nuo alaus apsvaigę 14 ir 15 metų moksleiviai dėl menkavertės priežasties – nukentėjusiajam iš vieno kaltinamojo cigarečių pakelio pasiėmus ne dvi, o keturias cigaretes – mirtinai sumušė ir suspardė bejėgiškos būklės vyrą.

Teismas konstatavo, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtino kaltinamųjų kaltę, todėl atsižvelgęs į tai, kad nusikalto nepilnamečiai, jie pripažino savo kaltę, labai sunkų nusikaltimą padarė apsvaigę nuo alkoholio ir bendrininkaudami, skyrė terminuotas laisvės atėmimo bausmes.

Pasak teisėjų kolegijos, šių asmenų nusikalstamiems polinkiams pakeisti kitos rūšies bausmių skyrimo nepakaktų. Taip pat žuvusiojo broliui iš kaltinamųjų priteistas 7608 Lt turtinės žalos atlyginimas.
 
Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.