Kauniečių geriau kaimiečiais nevadinkite – kai tokius žodžius ištarė dvi jaunos merginos, jos buvo išvadintos ne tik necenzūriniais žodžiais, bet ir laisvo elgesio moterimis. Maža to, vienai merginai prireikė medikų pagalbos – kaimiečiu išvadintas jaunuolis taip įsiuto, kad merginai kartą kumščiu smogė į veidą.

Tokios aplinkybės paaiškėjo teismui išnagrinėjus vienoje bendrovėje formuotoju dirbančio Anatolijaus Z. baudžiamąją bylą – anksčiau neteistas vyras buvo pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai jam buvo skirta 6 MGL (225,96 eurų) bauda.

Apie tai, kas dar praėjusių metų liepos 26-osios rytą, apie 4 val. nutiko Kaune, prie Partizanų g. esančių daugiabučių, kaltinamasis ir nuo jo nukentėjusios merginos kalbėjo skirtingai, tačiau vyriškio suduoto smūgio užteko jo kaltei įrodyti.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Anatolijus Z. pasakojo, kad į namus su bičiuliu grįžo apie 4 val., kai pamatė ant suoliuko sėdinčias dvi merginas.

„Jų nepažinojau, bet buvau matęs, nes jos, būdamos neblaivios, ne kartą šūkavo mano namo kieme, todėl nusprendžiau prie jų prieiti ir sudrausminti, kad daugiau naktimis po langais nerėkautų, neklegėtų, – policijoje sakė Anatolijus Z. – Priėjęs prie merginų prisėdau, pakalbinau, jos abi buvo neblaivios, nes nerišliai kalbėjo, nuo jų jaučiau sklindantį alkoholio kvapą – pas buvau visiškai blaivus.“

Kaunietis teigė, kad su merginomis bandė užmegzti kalbą, bet nepavyko, todėl nutarė paklausti apie jų naktinius „parėkavimus“.

„Kaip supratau, joms tai labai nepatiko ir viena iš jų mane pavadino kaimiečiu – aš labai įsižeidžiau, nes visą gyvenimą gyvenau Kaune, – sakė jis. – Tada nenusileisdamas tą merginą pavadinau „žertva“, „kur...“ ir dar visaip kitaip. Paskui atsistojau ir nueidamas už tai, kad mane įžeidinėja, ranka sudaviau merginai į veidą. Mergina ėmė šaukti, kad yra nėščia ir kad man dabar bus blogai. Dar kartą priėjau prie jos, nes maniau, kad negerai išgirdau, bet tada jos draugė atsistojo tarp mūsų, nes turbūt pagalvojo, kad jai dar kartą noriu suduoti, bet taip elgtis neketinau, norėjau tik pasitikslinti, ar tikrai nėščia moteris paryčiais vaikšto girta.“

Vaikinas tikino, kad paskui nusprendė eiti prie savo automobilio, bet merginos jį sekė iš paskos ir toliau jį vadino kaimiečiu.

„Atsakiau tuo pačiu – išvadinau jas kiaunėmis“, – prisiminė jis.

Įsižeidusios merginos tada iškvietė policiją, Anatolijų Z. pareigūnai surado naktiniame klube, į kurį jis buvo nuėjęs aplaistyti skausmo.

Tuo metu nukentėjusiąja pripažinta mergina, kurią Anatolijus išvadino kiaune ir sudavė į veidą, sakė, kad nepažįstamas jaunuolis ją su drauge išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais.

„Iškeikė be jokios priežasties, sakė, kad mes esame „kur...“ ir dabar turėsime čiulpti... – kalbėjo ji. – Tada jis nieko nesakęs kumščiu trenkė man į veidą.“

Tai patvirtino ir jos draugė, pažymėjusi, kad priėjęs nepažįstamas vaikinas rankoje laikė alaus butelį. „Jis norėjo susipažinti, bet mums nepatiko, todėl pasakėme, kad mums nereikalinga kompanija“, – sakė ji.

Tada, anot liudytojos, jaunas vyras pasidarė agresyvus, ėmė keiktis, jas išvadino ne tik necenzūriniais žodžiais, bet ir žiurkėmis.