VSAT Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai– Marijampolė, patikrino iš Lenkijos įvažiavusio automobilio BMW X5 dokumentus. Latvijoje registruotą transporto priemonę vairavo 27-erių Latvijos pilietis.

Užsienietis kartu su privalomais kelionės dokumentais pasieniečiams pateikė Rumunijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus nustatyta, kad dokumentas, įtariama, yra suklastotas. Taip pat išsiaiškinta, kad užsienietis apskritai niekuomet nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemonės.

Pasieniečiai latvį sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Be to, dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės vairuotojui skirta 375 eurų bauda.

Automobilis BMW X5 perduotas vėliau atvykusiam šeimos nariui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją