Greičio mėgėjas įkliuvo beprotiškai lekiantis Palangos plentu nuo Jakų žiedinės sankryžos kurorto link. Čia stovintis greičio matuoklis ir užfiksavo „BMW X5“ automobilio greitį.

„Dvidešimtmetis vaikinas aiškino, kad jis norėjo išbandyti savo naują automobilį. Tačiau vairuotojas neturi dvejų metų vairavimo stažo, jam privalu laikytis 70 kilometrų per valandą greičio“, – aiškino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Už tokį vairavimą klaipėdiečiui gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų, vairavimo teisę atimant nuo 1 metų iki 1,6 metų.

„Šiais metais tokio greičio rekordo dar nebuvo, o ir šiame kelyje nebuvo tokių faktų užfiksuota“, – stebėjosi R.Šideikis.

Kelių policijos biuro pareigūnai vykdė prevencinius reidus ir matavo automobilių greitį.

„Tokie reidai vyko visoje Europoje. Buvo ne tik matuojamas automobilių greitis, bet ir tikrinami pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai“, – tvirtino Kelių policijos viršininkas.

R. Šideikio teigimu, pastaruoju metu vis daugiau užfiksuojama greitį viršijančių motociklininkų.

„Atkreipsime dėmesį į šiuos eismo dalyvius. Netrukus eismo kontrolę miesto gatvėse pradės vykdyti keturi policijos pareigūnai, vairuojantys motociklus „Yamaha“. Vasarą policininkai motociklais patruliuos Palangoje, kitose apskrities vietose“, – žadėjo R. Šideikis.