Bylos duomenimis, policijos pareigūnams patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatytas 1,68 promilių girtumas. Paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Automobilis priklausė jame sėdėjusiems sutuoktiniams.

Marijampolės apylinkės teismas, įvertinęs įrodymus, pritarė Marijampolės apylinkės prokurorės siūlomai bausmei. Vairuotojas pripažintas kaltu dėl to, kad vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas. Teisiamajam buvo paskirta 90 parų arešto, uždrausta 4 metus vairuoti transporto priemones bei konfiskuotas sutuoktiniams priklausantis „Mercedes-Benz“.

Su nuosprendžiu nesutiko nuteistasis ir automobilio, kurį buvo nuspręsta konfiskuoti, bendrasavininkiai. Jie nuosprendį apskundė. Automobilio savininkai tikino, kad jiems miegant mašinoje, draugas savavališkai pradėjo vairuoti automobilį. Sutuoktiniai teigia nežinoję ir nesupratę, kad juos veža neblaivus vairuotojas.

Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs skundus, atsižvelgė į surinktus duomenis, kad perleisdami automobilio vairą, savininkai žinojo, jog vairuotojas yra neblaivus ir neturi teisės vairuoti transporto priemonės. Versija, kad nuteistasis vairavo be automobilio bendrasavininkių žinios, remiantis policijos pareigūnų nufilmuotais vaizdais, irgi buvo atmesta. Teismas taip pat pritarė, kad automobilio savininkai negalėjo nežinoti ir nesuprasti, kad nuteistasis yra neblaivus, kadangi jie su vairuotoju kartu vartojo alkoholį.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad automobilio bendrasavininkiai suinteresuoti duoti parodymus, kurie leistų išvengti jų turto konfiskavimo, todėl jų bei automobilį vairavusio nuteistojo skundai buvo atmesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją