Užpuolimas įvyko ankstų pirmadienio rytą, apie 3 val. Kaip pasakoja Kęstutis (pavardė redakcijai žinoma), tąryt jis vilkiko kabinoje naudojosi kompiuteriu, kurį, užsimanęs miegoti, išjungė ir padėjo šalia savęs.

Pastarosiomis dienomis Belgijoje yra bemaž 30 laipsnių šilumos, naktys taip pat nešaltos, todėl lietuvis pasakoja, kad nuėjo miegoti palikęs atvirą kabinos langą.

„Esu girdėjęs, kad su atidarytais langais negalima miegoti, bet buvo labai karšta – nesinori, kad kabinoje uždustum“, – tikina pašnekovas.

Tačiau netrukus vyro ramybę sudrumstė šnaresys.

„Buvau tik pradėjęs snausti, girdžiu, kažkas lyg ir lenda į kabiną. Žiūriu, kompiuterį pro langą traukia ir bėga. Aš greitai išlipu ir pasileidžiu paskui“, – iš Belgijos telefonu DELFI pasakoja Kęstutis.

Pašnekovas pasakoja vijęsis vagį tik kelis metrus – už priekabos galo buvo pasislėpęs kitas užpuolikas, kuris daiktu, panašiu į lazdą, vožė lietuviui į nugarą.

Po smūgio Kęstutis pasakoja pargriuvęs ant žemės. Krisdamas vyras susižalojo galvą, koją ir neteko sąmonės. Kas įvyko, suprato tik po maždaug penkių minučių, kada atsibudo kraujo klane. Užpuolikų nebuvo nė kvapo.

„Incidento metu atsikėlė dar vienas vilkiko vairuotojas, nes gaudydamas vagį šaukiau. Jis pasiūlė iškviesti policiją, bet aš, patyręs stresą, sakiau, kad man nieko nereikia. Šiaip ne taip nuėjau iki kabinos, galvoju, geruoju čia nesibaigs – reikia važiuoti į ligoninę“, – tarsi per miglą atsimena Kęstutis.

Belgijoje užpultas lietuvis

Kaip pats pasakoja, į įvykio vietą buvo iškviesta greitoji pagalba ir policija. Anot pašnekovo, jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur buvo susiūta kritimo metu praskelta galva.

Taip pat jis surašė pareiškimą ir policijoje, tačiau teigia nebesitikintis atgauti įžūliai pavogtą kompiuterį.

„Galvoju, kad neatgausiu, bet surašėm pareiškimą... Tyrimas lyg ir vyksta. Kameros degalinėje stovėjo, bet per jas nelabai matėsi – kažkas užstojo“, – sako pašnekovas.

Iš ligoninės antradienio popietę Kęstutis jau buvo išleistas, žaizda galvoje susiūta. Tiesa, pašnekovas kalba, kad vaikščioti vis dar sunku – reikia ramentų pagalbos.

Nors užpuolikų auka sako, esą besijaučiąs geriau, medikai jam neleido vairuoti. Todėl krovinį ir patį sužalotą vairuotoją į Lietuvą pargabens specialiai tam į Belgiją keliaujantis kolega.

Vienoje Klaipėdos logistikos įmonių dirbantis vyras pasakojo, kad darbdavio reakcijai priekaištų neturi – esą su juo buvo susisiekta, pasiūlyta pagalba.

Vairuotoju pašnekovas sako dirbantis jau apie šešerius metus, tačiau tai – pirmas toks išpuolis prieš lietuvį.

Tiesa, kaip pats sako, incidentų pasitaiko neretai. Dažniausiai, anot jo, iš vilkikų vagiamas kuras, tačiau įvykių, kada sužalojamas vairuotojas, nepasitaiko dažnai.

Kęstutis tikina manąs, kad jį užpuolė migrantai. Vyras pasakoja pastebėjęs, kad užpuolikai buvo tamsaus gymio. Tiesa, oficialiai tai nėra patvirtinta.

Ne pirmas pastaruoju metu

Tai ne pirmas incidentas pastaruoju metu, kurio metu sužalojami vilkikų vairuotojai iš Lietuvos.

Pavyzdžiui, Prancūzijoje gegužės pabaigoje dviejų asmenų buvo užpultas lietuvis. Po kelionės besiilsint aikštelėje, vairuotojas išgirdo keistus garsus iš priekabos. Nuėjęs pažiūrėti, pamatė, kad prapjautas apdangalas, o priekabos viduje slėpėsi keli migrantai.

Lietuvis papriekaištavo jiems, kaip reikės paaiškinti apie padarytą žalą darbdaviui. Kaip skelbia užsienio žiniasklaida, priekaboje esantys žmonės suirzo, išsitraukė mačetę ir ja sužalojo lietuvį.