Tai DELFI patvirtino šaltiniai – neoficialiai užsimenama, kad gali būti sulaikyta ir daugiau asmenų, pavyzdžiui, L. Baltrūno bendražygių.

Tuo metu tyrimą atliekantys pareigūnai kategoriškai atsisako kalbėti apie atliekamą tyrimą ir jame naudojamus procesinius veiksmus.

„Nieko negalėčiau nei patvirtinti, nei paneigti – šioje stadijoje nieko nekomentuosiu“, – sakė tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika.

Kad į Vilniaus apskrities policiją buvo išvežta L. Baltrūno sutuoktinė, DELFI patvirtino ir jau du mėnesius už grotų esančio L. Baltrūno motina. Būtent į jos namus viename sostinės daugiabučių mikrorajone su trimis mažamečiais vaikais penktadienį buvo atvykusi L. Baltrūno sutuoktinė.

„Apie 16 val. išgirdau skambutį į duris, atidariau, pamačiau vyrą, kuris parodė pažymėjimą ir norėjo pasikalbėti su marčia, – sakė L. Baltrūno motina. – Jos tuo metu namuose nebuvo, ji buvo su vaikais išėjusi į parduotuvę. Bet pareigūnas man sakė, ar tikrai, gal jūs ją slepiate, įsileiskite į butą, mes patikrinsime. Aš tada paklausiau, ar jie turi orderį butui patikrinti, bet pasakė, kad ne. Ir tuo parėjo marti su vaikais.“

Moteris sakė, kad kartu su dviem policininkais buvo tyrėja ir Vaiko teisių tarnybos atstovė. Pasak jos, pareigūnai iš L. Baltrūno žmonos paėmė telefoną, kad ši esą niekam negalėtų paskambinti: „Nusivedė į liftą ir išsivežė – taip, kaip stovėjo“.

„Aš tada pareigūnams pasakiau, kad skambinsiu advokatui, tai jų atsakymas buvo toks, kad advokatas ir įsikišti negalės, kol mes jo neprileisime, ir marčią išsivedė“, – susijaudinusi kalbėjo L. Baltrūno motina.

Ji neabejoja, kad kriminalistai marčią bando paveikti ir siekia bet kokia kaina išgauti informaciją apie A. Kilkaus dingimą.

„Bet juk ji nieko nežino, juk būtų pasakiusi, jeigu ką būtų žinojusi – jau du mėnesiai praėjo, čia kažkoks absurdas“, – sakė moteris.

Jos teigimu, Aukštadvaryje gyvenanti marti su savo vaikais į Vilnių atvažiavo tik penktadienį, nes viena bijo gyventi vienkiemyje. O sekmadienį ketino važiuoti atgal, nes vyresniajam vaikui reikia eiti į mokyklą.

„Su policininkais buvusi Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja man pasakė, kad arba aš pasirašau sutikimą, jog globoju vaikus, arba juos išveža į Krizių centrą“, – L. Baltrūno motina sakė, kad sutiko prižiūrėti savo anūkus, nors jie dar labai maži.

„Marčią išsivežė, ji labai nervinsis, nes jai neramu dėl savo vaikų“, – moteris pridūrė, kad vaikus labai paveikė vaizdas, kaip pareigūnai išsivežė jų motiną.

Moteris neabejoja, kad du mėnesius už grotų laikomas jos sūnus taip pat nėra susijęs su A. Kilkaus dingimu. Ketvirtadienį teismas leido L. Baltrūną suimti iki vasario 20 d., nes esą jis gali sunaikinti įkalčius bei pasislėpti nuo pareigūnų. Šį teismo sprendimą tyčiniu nužudymu įtariamas L. Baltrūnas ir jo advokatai žadėjo skųsti apeliacine tvarka.

Kokiu būdu ir kokioje vietoje buvo nužudytas Kumpio pravardę turėjęs A. Kilkus, pareigūnai kol kas nežino, nes įtarimuose L. Baltrūnui nėra nurodytos konkrečios nusikaltimo aplinkybės.

Pagrindiniu įtariamuoju pareigūnai iki šiol laiko L. Baltrūną, tačiau jis nuo pat sulaikymo tyrėjams neduoda parodymų ir atsisako atsakyti į bet kokius klausimus.

Tuo metu kitas įtariamasis Darius Matusevičius, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai MC“ bei taip pat gyvena Trakų rajone. Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Laurynas Baltrūnas ir Darius Matusevičius
L. Baltrūno padėjėju laikomas baikeris yra nesuimtas, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos ribų be pareigūnų žinios.

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku. A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.