Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jurijus Petuchovas bylą su kaltinamuoju aktu jau perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo, kuris truko du su puse mėnesio, duomenimis, 2018 metų spalio 10-osios naktį trys kaltinamieji, apsvaigę nuo alkoholio, visų pirma, nukentėjusįjį sumušė. 23-ejų vyrui teko atlaikyti gerokai už save vyresnių dviejų vyrų ir moters smūgius į galvą ir kitas kūno vietas. Kaip kaltinamieji teigė, vyrą jie sumušė vedini pykčio dėl skolos ir apkalbų, praneša Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, vakaras muštynėmis nesibaigė. Vienas iš kaltinamųjų, kaip įtariama, ne mažiau 16 kartų peiliu nukentėjusiajam dūrė į įvairias kūno vietas. Dėl daugybinių durtinių-pjautinių sužalojimų vyras mirė.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia manyti, kad kaltinamieji S. A. ir R. S. iš baimės, kad gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už sugėrovo S. N. padarytą labai sunkų nusikaltimą, sudegino savo rūbus, avalynę su kraujo pėdsakais ir nukentėjusiojo mobilųjį telefoną.

Bylos duomenimis, ryte miškelyje netoli ligoninės Palangoje radus 23 metų nukentėjusiojo kūną (žmogus buvo išrengtas, vien su trumpikėmis), apie 15 val. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai kartu su Palangos miesto policijos pareigūnais jau buvo sulaikę tris įtariamuosius – du vyrus ir moterį.

Kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų visi kaltinamieji pripažįsta pilnai.

Byla su kaltinamuoju aktu Klaipėdos apygardos teismui perduota 2018 m. gruodžio 31 d.