Kartu tame pačiame automobilyje važiavę dar mažiausiai septyni asmenys patyrė didesnius ar mažesnius sužalojimus, tačiau jų gyvybei pavojus negresia.

Pirminiais duomenimis, Lazdijų miesto gyventojai Erikai P. priklausantį „VW Phaeton“ vairavo žuvusysis.

Dėl avarijos, kurios metu žuvo ar buvo sužaloti asmenys, Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) ikiteisminis tyrimas. Jo metu paaiškės avarijos aplinkybės bei žuvusiojo mirties priežastis.

Kaip teigė įvykio vietoje dirbantys policijos Alytaus AVPK operatyvinės veiklos grupės pareigūnai, avarija įvyko apie 14 valandą Kučiūnų kaimo prieigose, kelyje Lazdijai – Kučiūnai – Petroškai.

„VW Passat“, važiuodamas iš Kučiūnų kaimo Miškinių kaimo link, įkalnėje kelio vingyje tapo nevaldomas, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kelis kartus vertėsi kelkraštyje ir įstrigo aukštyn ratais rugių lauke.

Įvykio vietoje dirbo trys policijos, du greitosios medicinos pagalbos ir du ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Pastarieji iš sumaitoto automobilio salono išvadavo prispaustą Nerijų Ū.

Vyras patyrė stiprius galvos sužalojimus. Medikai iš automobilio ištrauktą dar gyvą lazdijietį gaivino beveik valandą laiko, tačiau pastangos buvo bevaisės.

Į avarijos vietą atvykusiam žuvusiojo vyriškio tėvui prireikė medikų pagalbos – Nerijus buvo vienintelė lazdijiečio Roberto Ū. atžala. Žuvusysis šeimos nebuvo sukūręs.

Policijos pareigūnų pirminiais duomenimis, automobilyje iš viso važiavo aštuoni asmenys. Po avarijos dalis jų bandė bėgti iš įvykio vietos.
Vieną avarijos dalyvį ugniagesiai rado užmigusį rugių lauke, kitas, išlipęs iš sumaitoto automobilio, pirmiausia griebėsi automobilio salone buvusio alaus butelio.

Pirminiais duomenimis, visi kartu važiavę asmenys buvo neblaivūs. Ar neblaivus buvo ir, pirminiais duomenimis, už vairo sėdėjęs Nerijus Ū., paaiškės po teismo medicinos ekspertų tyrimo.