Anot Vilniaus apskrities policijos pranešimo, kriminalistai, tirdami organizuotos nusikalstamos grupės veiklą, nustatė, kad Visagino gyventojas užsiima narkotinių medžiagų platinimu ir kontrabanda.

Taip pat buvo nustatytas ir nusikaltimo mechanizmas. Narkotinių medžiagų įsigyjama užsienyje. Po to narkotikai paslepiami automobilyje, kuris automobilvežiu atgabenamas į Lietuvą.

Visaginietis sulaikytas, kai atėjo atsiimti į Uteną atgabento automobilio su paslėptomis narkotinėmis medžiagomis. Pamatęs pareigūnus, jis leidosi bėgti, o sulaikytas – priešinosi.

Per kratą iš automobilyje specialiai įrengtų slėptuvių bei gamyklinių ertmių ištraukti plastikiniai buteliukai su skysčiu. Įtariama, kad tai – amfetaminas.

Iš viso rasta apie 46 l skysčio. Anot policijos, tai – sparčiai populiarėjanti medžiaga, nes iš dviejų litrų šio skysčio galima namų sąlygomis be vargo pasigaminti apie 1 kg itin aukštos kokybės amfetamino miltelių.

Automobilyje taip pat rastas paketas su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga.

Pranešama, kad sulaikymo operacijoje dalyvavo ir Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją